Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Сайт ОДА
Дата: 19 лютого 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2014/02/19/vlada-pidtrimue-postiinii-dialog-iz-veteranskimi-organizatsijami-oblasti.htm
суспільство, 19 лютого 2014

Влада підтримує постійний діалог із ветеранськими організаціями області

Сайт ОДА

 В облдержадміністрації відбулось засідання постійної комісії Громадської ради з питань охорони здоров'я, праці, соціального захисту, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів – обговорювався стан соціального захисту ветеранів в області.

У контексті обговорення взаємодії місцевих органів влади із ветеранськими організаціями кілька проблемних питань порушив голова обласної організації ветеранів України Василь Єфіменко. Зокрема, він говорив про роботу соціальних аптек поблизу лікувальних закладів області, а точніше про їх форму власності. Голова обласної організації ветеранів наголошує, що принаймні одна соціальна аптека комунальної форми власності повинна працювати на район, адже приватні не завжди радо і сумлінно виконують взяті на себе соціальні зобов’язання.

Нарікає Василь Єфіменко і на платні послуги для ветеранів під час медоглядів, цей факт підтвердили керівники й інших ветеранських організацій, як-то Віктор Остащук, голова Кіровоградської обласної організації Української Спілки воїнів Афганістану, а також В’ячеслав Іванов, голова обласної громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України". Щоб подібні нарікання не були голослівними, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віктор Рєзнік наполягає на необхідності зібрати відповідну доказову базу, щоб конкретні люди підтвердили наведені факти, а тоді вже у форматі окремої наради це питання розглядатиметься більш предметно. Лишати без уваги відповідні сигнали обласна влада не збирається, адже, як зауважив Віктор Рєзнік, Президент України наголошує, що підвищення рівня медичного обслуговування ветеранів війни та членів їх сімей є пріоритетним завданням для місцевої влади.

Новаторський підхід пропонує голова обласної організації ветеранів і до вирішення питання забезпечення автотранспортом інвалідів війни. Він зазначає, що більшість ветеранів, які стоять у черзі на автотранспорт, уже не в змозі самостійно ним керувати, то чи не краще ці автомобілі передавати у автопарки "соціального таксі", де вони завжди будуть до послуг ветеранів. Василь Єфіменко відзначає, що це питання порушував і на центральному рівні.

Серед завдань, які і владі, і ветеранським організаціям варто виконувати спільно, учасники засідання визначили проведення звірки членів різних організацій, позаяк подвійне-потрійне  членство в різних об'єднаннях в області нерідкість. На думку учасників наради, такий моніторинг сприятиме унормуванню роботи ветеранських організацій.

3500Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: