Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 18 вересня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/09/18/tok-shou-mi-silska-zhinka-mozhe-vse.htm
суспільство, 18 вересня 2013

Ток-шоу "Ми": сільська жінка може все

Минулого вівторка, 10-го вересня  на каналі "Кіровоград" вийшло ток-шоу "Ми", присвячене темі зайнятості сільських жінок, а також Програмі захисту трудових прав  жінок, що мешкають у сільській місцевості, що її реалізує в Україні за підтримки Посольства Фінляндії "Фундація Прав людини".
Кіровоградщина – аграрна область, територія якої – досить обширна, а от населення мало і воно, переважно, скупчене у селі. І якщо чоловіки ще хоч якось знаходять роботу – механізаторами, трактористами, - то у жінок вибір вкрай малий – або сидіти вдома, або їхати на заробітки за кордон… Багато сіл на Західній Україні таким чином стоять геть пусті, а дітей виховують бабусі і дідусі. На Кіровоградщині у селах зараз активно реконструюють дитячі садочки, а отже у мам звільняються руки – куди їх прикласти? Чим себе зайняти? Якими можуть бути ідеї для жінок, що мешкають у селі, але прагнуть працювати, мати власну справу?

Про це дискутують у програмі  тренер з мотивації Тетяна Стритьєвич, майстер-декоратор, дизайнер Лариса Новосьолова, майстер з хенд-мейд Ірина  Терещенко, юрист і викладач  Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич, керівник проекту «Програма захисту трудових прав  жінок, що мешкають у сільській місцевості» на Кіровоградщині.

Як вже писав сайт Кіровоград24, в рамках проекту було створено корисний сайт для кіровоградських жінок.

5746Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: