Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 7 серпня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/08/07/kirovogradskii-chinovnik-vidsidit-5-rokiv-za-habarnitstvo.htm
суспільство, 7 серпня 2013

Кіровоградський чиновник відсидить 5 років за хабарництво

11 липня 2013 року апеляційним судом Кіровоградської області змінено вирок Кіровського районного суду м. Кіровограда від 04.04.2013р. стосовно Бондар В., повідомляє офіційний веб-портал "Судова влада". При розгляді справи в суді встановлено наступні обставини справи. 

 Бондар В., працюючи на посаді начальника Кіровоградського міжрайонного управління водного господарства, виконуючи покладені на нього організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, пов’язані з оперативним керівництвом організацією, будучі службовою особою та отримуючи заробітну плату за рахунок державного бюджету, вчинив злочин в сфері службової діяльності, а саме одержання хабара, поєднане з вимаганням хабара. 

 При вирішенні питання про наданні в оренду приватній особі приміщення, яке належить управлінню водного господарства, Бондар В. неодноразово пропонував майбутньому орендарю сплатити винагороду в розмірі 12000 грн. за таке рішення та умисно створив умови, за яких особа, що звернулась до державної установи, вимушена була дати хабар за надання йому в оренду приміщення деревообробного цеху.

 В подальшому Бондар В., діючи з прямим умислом з корисливих мотивів, всупереч інтересам служби, отримав хабар в розмірі 12000 грн. в своєму службовому кабінеті та передав орендарю ключі від орендованого приміщення і був затриманий на місці події слідчим прокуратури м. Кіровограда та працівниками УБОЗ. 

 Суд першої інстанції визнав Бондара В. винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Апеляційний суд частково змінив вирок, добавивши таку кваліфікуючу ознаку як одержання хабара, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, засудив Бондара до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функції з конфіскацією всього майна, яке є його власністю та взяв Бондара В. під варту в залі апеляційного суду.

3992Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: