Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Балазюк, ст. інспектор групи контрольно-аналітичної роботи Кіровоградської виправної колонії УДПтСУ в області (№ 6)
Дата: 19 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/07/19/u-vipravnii-kolonii-kirovograda-intensivno-borotimutsja-proti-vil-snidu-u-zasudzhenih.htm
суспільство, 19 липня 2013

У виправній колонії Кіровограда інтенсивно боротимуться проти ВІЛ/СНІДу у засуджених

Вікторія Балазюк, ст. інспектор групи контрольно-аналітичної роботи Кіровоградської виправної колонії УДПтСУ в області (№ 6)

16 липня 2013 року заступником начальника Кіровоградської виправної колонії УДПтСУ в області (№6) із соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими проведено інформаційне заняття на тему: «Протидія ВІЛ/СНІДу в пенітенціарній системі». Ця тематика дуже актуальна на сьогодні, адже показник хворих на ВІЛ/СНІД з кожним днем зростає.

Після підготовленої національної програми протидії ВІЛ/СНІДу в Україні на найближчі 4 роки (на 2014-2018 рр.) саме колонії стають суб’єктами, де буде реалізовуватись посилена політика боротьби зі СНІДом. В нашій країні в пенітенціарних установах почалось масштабне національне тестування на ВІЛ, не стала винятком і Кіровоградська виправна колонія. Так, протягом 6 місяців поточного року вже проведено тестування 400 засудженим! Йще більше – 500 осіб планується протестувати і у другому півріччі.

Також приємно зазначити, що виправна колонія Кіровограда за сприянням Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, (представники котрої постійно відвідують засуджених установи), виграла грант від Глобального Фонду боротьби зі Снідом, туберкульозом та малярією на суму 38 тисяч 844 гривні. Дані кошти будуть направлені на забезпечення підтримки та лікування ВІЛ-інфікованих осіб, які відбувають покарання. Для зберігання АРВ-препаратів та медикаментів для лікування опортуністичної інфекції планується провести капітальний ремонт аптеки установи, забезпечити безперебійне водопостачання, витяжну вентиляцію та кондиціонер, встановити охоронну та пожежну сигналізацію та обладнати приміщення стелажами і холодильником. Цей проект за угодою між колонією та Глобальним Фондом боротьби зі СНІДом завершитиметься наприкінці вересня поточного року.

 

 


5056Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: