Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 16 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/07/16/pravoohorontsi-ta-zhurnalisti-vikrili-nelegalnii-punkt-priiomu-metalobruhtu-v-kirovogradi.htm
суспільство, 16 липня 2013

Правоохоронці та журналісти викрили нелегальний пункт прийому металобрухту в Кіровограді

Працівники міліції постійно проводять заходи, спрямовані на припинення діяльності нелегальних пунктів прийому металобрухту. До таких перевірок правоохоронці залучають представників засобів масової інформації та громадськості.

Один із подібних рейдів відбувся днями. В одному із мікрорайонів обласного центру у приватному будинку господарі влаштували нелегальний пункт прийому металобрухту, про що красномовно сповіщала табличка на паркані їх домоволодіння.

На подвір’ї правоохоронці та журналісти побачили ваги, які пильно охороняв господарський пес, а за будинком – складений металобрухт – старі труби, батареї, дроти, пружини, металеві частини ліжок, металевий посуд та багато іншого. Загалом правоохоронці вилучили близько 3 тонн брухту.

Як розповів заступник начальника УДСБЕЗ УМВС України в Кіровоградській області Петро Довгий, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 213 Кримінального Кодексу України «Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом».

З початку року працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області вже викрили низку подібних правопорушень. Досудове розслідування за чотирма з них вже закінчено, а матеріали передано на розгляд суду. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також складено 12 протоколів про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за ст.164-10 «Порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом».



4880Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: