Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба Кіровоградської обласної партійної організації ВО «Батьківщина»
Дата: 8 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/07/08/-batkivschina-chergove-pokraschennja-vid-partii-regioniv-u-kirovogradi.htm
суспільство, 8 липня 2013

«Батьківщина»: Чергове «покращення» від Партії регіонів у Кіровограді

Прес-служба Кіровоградської обласної партійної організації ВО «Батьківщина»

Минулого четверга на сесії Кіровоградської міської ради депутати від Партії регіонів (всупереч Конституції України та діючому мораторію на реформування закладів охорони здоров’я) таки «протягнули» рішення про створення у Кіровограді Центрів первинної медичної допомоги. «Регіоналам» допомогли  ще й чотири позафракційних депутати та шестеро депутатів новоствореної депутатської групи «Спільний дім», зневаживши  при цьому аргументи депутатів від «Батьківщини» щодо недоцільності та незаконності такого рішення.

Ось тому, так зване, реформування медицини, яке з тріском провалилося у трьох пілотних областях та місті Києві, і від якого вже потерпають прості люди, запроваджуватимуть у нашому обласному центрі. Ба, навіть більше, депутат  із групи «Спільний дім» Микола Гамальчук – голова  комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення міськради – запропонував створити замість двох – три  (хоча, кадрів не вистачить і на два) – Центри первинної медичної допомоги  на базі трьох поліклінік – першої, третьої та п’ятої.

А ось які наслідки матиме це «реформування» для простих кіровоградців. По-перше, у м.Кіровограді (і, певно що, скрізь у регіонах) відсутні у достатній кількості фахові сімейні лікарі. Адже, щоб отримати нормального спеціаліста – сімейного лікаря – йому необхідно закінчити медичний вуз,закінчити  інтернатуру і пропрацювати мінімум п’ять років. Таких спеціалісті наразі не має. Не зможе виправити ситуацію і проходження піврічних курсів, після яких спеціалісти отримають сертифікат, і, навряд чи, знання у необхідному обсязі. Друга причина – фактичне знищення на первинному рівні педіатрії. Тобто, батькам з дитиною доведеться буде йти до свого сімейного лікаря,який згідно завантаження, повинен обслуговувати 1200 дорослих та дітей, чекати в загальній черзі і потім потрапити на прийом до лікаря, який прослухав лише загальний курс педіатрії. Третя причина – ліквідується загальнодоступна спеціалізована медична допомога, яку переводять на другий рівень. І якщо зараз ми у поліклініці без проблем можемо попасти на прийом до хірурга, уролога, травматолога, ендокринолога, інфекціоніста, кардіолога, ревматолога, невропатолога тощо – то після реформи у нас такої можливості не буде. Четверте, реформа не вирішує головних проблем, а саме, не підвищується розмір оплати праці лікарів.

  

4376Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: