Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ольга Ніколаєвська, дитина з особливими потребами
Дата: 27 червня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/06/27/blagochinnist-chi-piar-po-kirovogradski-.htm
суспільство, 27 червня 2013

Благочинність чи Піар по-кіровоградські?!

Ольга Ніколаєвська, дитина з особливими потребами

Проводити рекламні акції за участю людей з обмеженими можливостями стало сьогодні модною фішкою, або як ще кажуть піар-акцією. І це дуже добре, адже подібні акції допомагають людям з особливими потребами, до яких на жаль належу і я. 

У нашій області багато громадських організацій, які опікуються інвалідами. Але сьогодні я хочу згадати тих, хто турбується насамперед про дітей. Згідно з соціальними ініціативами Президента України цього року ці  організації значно пожвавили свою діяльність, але чомусь мені особисто це пожвавлення життя не поліпшило.


Я є активним членом обласної громадської організації «Народна академія творчості».  Завдяки її керівнику Е.В.Небесній я отримую дуже часто запрошення на участь у різноманітних конкурсах та фестивалях. Я вже мала можливість побувати у містах: Балта, Хуст, Хмельницький, Світловодськ, Сєвастополь, Київ та багато інших. Я успішно презентувала зі сцени свою Кіровоградщину. Той край, де про мене чомусь забувають. Адже жодного разу я не отримала на своїй Батьківщині якого-небудь заохочування. Окрім хіба що одного. За особистим проханням мами до заступника голови облдержадміністрації Г.В.Пастух мені дали можливість побувати на святковому концерті з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, що відбувся цього року у філармонії. Велика подяка за турботу про мене та членів нашої організації Галині Василівні Пастух, заступнику голови ОДА.

Багато ще добрих справ на рахунку  «Народної академії творчості», але здебільшого вони направлені на презентацію талантів людей з потребами. Та це і правильно, адже сама назва громадської організації говорить про себе.

Та зараз я хочу розповісти про ті цікаві піар-акції, які проводить обласна громадська організація «Серце матері», яка відзначається особливим піаром. На рахунку цих акцій і різноманітні благодійні концерти, і проведення святкових програм, і походи у дендропарк, і садіння дерев та квітів, і різноманітні поїздки. Так, список піар-акцій великий.  Акцентувати увагу на тому, хто саме являється організатором проведення багатьох акцій не стану.  Неприємно інше: жодного разу мене не запросили на ці акції, хоча я водночас є членом організації «Серце матері» і вже не перший рік. Мені дуже прикро читати, що діти цієї організації побували у Верховній раді. А чому ж мені не запропонували? Напевно я заслужила подібну поїздку, адже теж дитина-інвалід. Наразі серед присутніх у цій поїздці були дорослі люди, а не тільки діти. До того ж прикро, що ця поїздка фінансувалась народним депутатом. І учасники поїздки мали можливість подивитись столицю безкоштовно, а  мені  для участі у конкурсах і фестивалях потрібно витратити гроші з маминого гаманця. Я творча дитина і мама готова оплачувати ці поїздки, адже вони приносять мені наснагу та хоча б краплинку поліпшення здоров’я. Але мені все одно прикро, адже виховує мене мама сама і зарплата у неї мінімальна.


А ще я знаю, що народний депутат України Андрій Табалов неодноразово допомагав членам цієї організації  подарунками та організацією інших заходів.  Чому ж оминули мене? Чому благочинність надається одним і тим самим людям? Члени моєї родини теж віддали свої голоси за Андрія Табалова. А у Андрія Олександровича хотілось би дізнатись, чи звертав він увагу кому саме надається його допомога і чому одним і тим самим людям. Чи моє прізвище там інколи вписано? Може варто було б інколи допомогти і членам інших організацій, а не лише «Серце матері». На виборах не лише ця громадська організація голосувала за вас, та й не усі її члени були вашими виборцями. Натомість від допомоги іншим ви відмовляєтесь.


Сьогодні у Кіровограді стало модним слово – Центр реабілітації для дітей інвалідів. Я розумію, що ці діти потребують уваги і їм потрібно допомагати. Але давайте не будемо забувати і про інших. Якщо моя мама знаходить для мене час і можливості особистого виховання, це ж не означає, що місцева влада не повинна про мене піклуватися.

Тепер хочу згадати ще одну організацію інвалідів - обласну благодійну організацію «Милосердя». Якось керівники наших організацій домовились проводити спільні заходи, в яких будуть брати участь діти обох організацій. З боку нашої організації ця домовленість виконувалась беззаперечно. А от партнери почали хитрувати і я мимоволі стала учасником прикрої події. Саме керівники «Народної академії творчості» організували поїздку до селища Нова Прага Олександрійського району. Я знаю, скільки їм довелось докласти зусиль і скільки коштів мама витратила на одні лише перемови! Я написала статтю з подякою усім організаторам та спонсорам, які нам допомагали. Ця стаття попала також і в Інтернет. Звичайно були і фотографії тих, хто став учасником поїздки. Саме через ці фотографії і виникла суперечка. Адже керівник організації «Милосердя» А.Лелека претендувала аби їй подякували як організатору поїздки. Я відмовилась це робити, адже стаття та фотографії вже вилетіли немов пташенята з гніздечка. Та й я особисто знаю, хто є організаторами цієї поїздки. Тож просто пропіаритися на мою думку безглуздо. Адже головне, що нас гостинно зустрічали у Новопразькій школі і додому ми поверталися щасливими.


Підсумовуючи сказане, зазначу, у нашій області і насамперед у Кіровограді, існує ще декілька громадських організацій інвалідів, які на жаль існують незалежно одна від одної. Але люди добрі: ви робите одну справу і я закликаю вас не робіть її заради піару. Адже садіння дерев, квітів, походи з ліхтариками – це все добре і потрібне. Не робіть на цьому особистого піару, а просто намагайтесь до цих акцій долучати ширше коло. І для цього варто об’єднатись. Застерігаю: інколи піар може спрацювати проти вас. Ми ж діти ще погано орієнтуємось на піарі, тож давайте нам добрі приклади і гарні вчинки і тоді від вашої уваги ми станемо більш щасливими. Можливо і піар тоді буде на користь а не заради піару!

7397Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Сандра 1 липня 2013 14:15
0
Ваши слова: "Якщо моя мама знаходить для мене час і можливості особистого виховання, це ж не означає, що місцева влада не повинна про мене піклуватися." и главные здесь полагаю:
"якщо, виховання"; и как следствие полное отсутствие воспитания, поскольку здесь оговаривается только личная обида, в первую очередь надо спросить себя: - Что я сделал для общества? а уж потом:- Что общество сделало для меня?
Відповісти
Ольга 2 липня 2013 15:21
0
А что ты сделала для общества чтобы меня критиковать. Если говорить о воспитании то в первую очередь невоспитана ты, статья не об етом
Відповісти
Касандра 1 липня 2013 14:38
0
всякое бывает и обе точки зрения имеют место быть
Відповісти
солнышко-натали 2 липня 2013 12:52
0
Сандра! как всегда-заумно! ребенок хочет внимание и только
Відповісти
Раїса 2 липня 2013 13:21
0
Про те, що ця дитина конкретно зробила для суспільства, вона написала. Незважаючи на хворобу, вона бере активну участь у суспільному житті. Потрібно читати уважно!!!!! А от Вам особисто слід подивитись на своїх дітей. До речі, абсолютно здорових, які дозволяють собі виказувати не тільки неповагу до старших, а й користуватись Вашим ім’ям. І іще одне: стаття говорить про піар-акції та про ширше коло їх учасників. Ганьба тому, хто не вміє читати, а дбає діійсно про свій піар.
Відповісти
Людмила 2 липня 2013 13:26
0
Хочу ответить тому, кто смеет говорить о невоспитанности ребенка. Приведите конкретные примеры в чем проявилась ее невоспитанность? В том, что честно ответила Вам, сударыня? Еще Иисус Христос сказал: пусть бросит камень тот, кто без греха. Вам бы об этом следовало знать.
Відповісти
Ельміра Небесна 2 липня 2013 14:06
0
Давайте відкриємо Конвенцію ООН про права інвалідів:
ст.17-ТИ маєш право на повагу до твоїх фізичних та розумових можливостей та рівні права з іншими
ст.20-Ти маєш право подорожувати і бути незалежним.якщо тобі у цьому потрібна допомога, ТИ її повинен отримати.
ст.30 У Тебе є право на рівні з іншими на участь у мистецьких, спортивних, ігрових та розважальних заходах.Держава повинна вжити всіх заходів для забезпечення доступності.
І саме осноне-
ст.3-ТИ МАЄШ ПРАВО НА:
-ПОВАГУ
-РІВНІ МОЖЛИВОСТІ
-ДОСТУПНІСТЬ(це не тільки пандуси та підйомники)
-РІВНІСТЬ МОЖЛИВОСТЕЙ
-ПОВАГУ ДО ТВОЇХ ВМІНЬ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ ТВОЄЇ ІНДИВІДУАЛЬНОСТІ..

АЛЕ НА ПРЕВЕЛИКИЙ ЖАЛЬ ДЕЯКІ ЛЮДИ МАСКУЮТЬСЯ ЗА САНДРАМИ..ЩЕ ЗА ЧИЇМОСЬ ІМЕНАМИ, КОРИСТУЮТЬСЯ ПЛІТКАМИ.НАКЛЕПАМИ..ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ ЖИТИ В БОЛОТІ?-БАЖАЮ УСПІХІВ!
Відповісти
Толик 2 липня 2013 15:28
0
Интересная статья, еще интереснее комментарии. То, что в обществе инвалидов нет согласия - это правда. А Сандра-Касандра больше похожа на чучундру. Подписаться своим именем не хватило ума или совести?????
Відповісти
Сандра 3 липня 2013 17:43
0
Ой как все запели, Сандра моё имя (очень жало,что так молограммотны вышевысказавшиеся). По поводу воспитания,опять отмечу, даже общаться не научила. Агрессии очень много, дела - ноль. Ребёнок себя проявил - это похвально,вот только не вижу доказательств. Права в этой жизни имеют все, и практически на все, очень жаль,что госсударство в этом не поогает. Проблемы детей-инвалидов знаю не по наслышке. Поэтому могу смело заявлять: что здесь не о каком пиаре не идется, а идется лишь о том, что кто-то считает - ему все обязаны. Повторюсь: обида личная только в том, что не везде позвали (а вы про все акции как узнали? почему же не поинтересовались? не принли непосредственное участие?). Про вышеперечисленные организации вообще впервые слышу, и что мне теперь об этом статью писать? или проклинать всех и все на свете?
Відповісти
Людмила 3 липня 2013 22:52
0
Не надо кого-то считать дураками.Кто кроется под именем Сандры рано или поздно станет известно. Тебе бы, дорогая ума набраться да грамотности чуть-чуть. О невоспитанности твоей говорят твои записи. Ты либо завидуешь ребенку, либо от желчи скоро позеленеешь. Еще раз повторяю: стыдно так себя вести. Вспомни слова Библии и то, что существует Божья кара и для неверующих: карма. Все, что бросаешь в других вернется непременно к тебе, только вдвойне. Помни: пусть вернется тебе все что желаешь ребенку в десять раз больше.
Відповісти
Ельміра Небесна 5 липня 2013 19:31
0
Шановна Сандра!!! Дуже Вам дякую за те, що підтвердили ще раз, що я не помилилась в виборі представника від нашої організації на Всеукраїнські майстер-класи по журналістиці. Адже,не дивлячись на те, що часто пишуть про роботу організацій, саме з Оліної статті Ви узнали про інвалідні організації, саме її стаття зачепила Вас.
Але, навіть якщо Ваша фамілія Спок, а дідусями були Макаренко разом з Сухомлинським це не дає Вам право негативно висловлюватись про виховання дитини, адже невихованість через статтю не проявлюється. І це не образа, а роздуми Ольги, погляд дитини на стан організацій,про які вона знає не з газет, адже має відношення до всіх трьох організацій, в кожній вона числиться..
Звідки у Вас стільки злоби на дівчинку, невже так сильно зачепила стаття?
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: