Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 15 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/05/15/do-kirovograda-vdruge-priihav-tom-fleming.htm
суспільство, 15 травня 2013

До Кіровограда вдруге приїхав Том Флемінг

Дослідник і консультант у галузі креативної економіки Том Флемінг (Велика Британія) удруге приїхав до Кіровограда. Його перший візит відбувся минулої осені у рамках другого міжнародного форуму «Креативне місто». Сьогодні співпраця з фахівцем перейшла від теорії до практики пише сайт облдержадміністрації.

Упродовж тижня англієць разом із представниками міської та обласної влади, а також творчим активом більш предметно вивчатиме сильні та слабкі сторони Кіровограда, аби знайти оптимальні можливості для розвитку міста.

- Головна мета приїзду Тома – дати місту практичні рекомендації з креативного розвитку. Поки ми зупинилися на темі відродження економіки обласного центру через культурний сектор. У цьому напрямку у нас достатньо потенціалу, аби його зробити одним із ключових напрямків життєдіяльності міста, - розповідає організатор форуму «Креативне місто», директор обласного Інформаційно-ресурсного центру Ірина Жарова.

За її словами, кінцевим результатом роботи Тома Флемінга у Кіровограді стане розробка стратегії і плану заходів, які допоможуть втілити задумане у життя.

- Це щось на кшталт обласної програми «Центральний регіон-2015». Там також буде детально описано, що потрібно робити місту і в які терміни, аби досягти бажаного результату. Документ називатиметься «Маніфест креативного Кіровограда». Думаю, він дасть серйозний поштовх обласному центру, - зауважила організатор.

Нагадаємо, під час свого приїзду у жовтні 2012-го Том Флемінг пояснив, чому сьогодні міста прагнуть креативності. Зокрема, він зазначив, що зі спадком індустріального минулого території намагаються знайти інші ніші розвитку.

Вони прагнуть визначити свою роль у важких економічних умовах, в тому числі зачумлених, коли міста конкурують за увагу до себе, за приваблення талантів. Креативність розглядається як ключовий ринок, інструмент у цій битві за самовираження. Зараз ми презентуємо метафору економічної реструктуризації і соціальних змін. Ця метафора яким чином міста позиціонують себе в боротьбі за власне місце в глобальній економіці. Вона показує, яким чином ідеї можна монетизувати.

У Лондоні, де я живу, креативний сектор уже посідає третю сходинку за обсягами після фінансової галузі та торгівлі. Це великий роботодавець. Але британська столиця глобальне місто. У невеликих же містах творчий бізнес також може серйозно створювати додану вартість. Тут уже мова про колективну креативність. Коли в це залучаються всі жителі, - сказав фахівець і додав, що саме творчі люди є основою креативних міст.

Він також зазначив, що Кіровоград як лідер інтересу до креативності міг би стати майданчиком для с творення консультаційної агенції з цих питань, або ж інкубатором творчих ідей.



4049Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: