Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 12 квітня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/04/12/avarija-na-bortnitskii-stantsii-mozhe-buti-nebezpechnoju-i-dlja-kirovogradtsiv-.htm
суспільство, 12 квітня 2013

Аварія на Бортницькій станції може бути небезпечною і для кіровоградців?

            Кіровоградці чудово пам'ятають, як років десять тому після масової загибелі риби у Дніпрі спекотним літом, смерділа вода, що текла з кранів. Смерділа дохлою рибою.

            А тепер уявіть собі, що буде плескатися у водпровідних трубах, якщо рвоне на Бортницькій станції аерації. Для тих, что пагано знайомий з особливостями міських інженерних споруд, пояснимо. Станція аерації - це комплекс споруд, призначених для біологічної очистки стічних вод. Тобто все, що потрапляє в каналізацію, доправляється до такіх станцій і тут за допомогою спеціальних технологій очищується. Відповідно, процес цей має кілька етапів і стічні води не перетворюються на чисті одразу ж після того, як потрапляють на станцію аерації.

             Бортницька станція, про яку йде мова, обслуговує весь Київ. Середньодобовий обсяг стічних вод Бортницької станції - 1131928 куб. м. Що буде, коли це все виллється у Дніпро, уявляти, чесно кажучи, не хочеться.

            Цього разу, здається все обійшлось. Принаймні, київські чиновники запевняють, що зараз усе гаразд і після того, як припинеться інтенсивне танення снігу, загроза мине. Натомість експерти сумніваються у таких райдужних перспективах. Вони кажуть про розкрадання коштів які держава виділяє для укріплення дамби і ремонту станції, про жахливий стан очисних споруд, який постійно погіршується.

             Так, ICTV посилається на директора Бортницької станції Володимира Бражника, який попереджав про можливий прорив дамби ще у лютому. Тобто, ще до стихійних снігопадів. Отже, чи витримають старезні споруди надзвичайне навантаження - питання ще те.

             В ніч з 10 на 11 квітня прорив дамби затикали вручну мішками з піском і глиною. Роботи ускладнили промоїни, які утворились у важкодоступному місці станції. Що ускладнить ремонт наступного разу і чи достатньо буде дев'яти годин для ліквідації наслідків? А головне - як швидко відреагують на це технічні служби міст, що знаходяться нижче за течією Дніпра? Сподіваємось, принаймні керівництво ОКВП “Дніпро-Кіроворад” буде взмозі вжити екстрених заходів...

4398Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: