Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 7 березня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/03/07/godina-zemli-2013-kirovograd-kin-viklik-svitu-schob-vrjatuvati-planetu-.htm
суспільство, 7 березня 2013

Година Землі 2013: Кіровоград, кинь виклик світу, щоб врятувати Планету!

23 березня о 20:30 люди по всьому світу вже всьоме вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату. Україна долучається до Години Землі вже п’ятий рік поспіль, активно підтримуючи всесвітній кліматичний рух та прагнення до сталого майбутнього. 

Година Землі була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році, і з того часу виросла до світової екологічної ініціативи, яка об’єднала більше 7000 міст у 152 країнах на всіх континентах у прагненні до майбутнього без зміни клімату, майбутнього, у якому всі забезпечені природними ресурсами, майбутнього, у якому людина живе в гармонії з природою.

Цього року “Година Землі” запрошує всіх кинути виклик світу, щоб врятувати Планету! Адже вимкнення світла на одну годину – це лише символ єднання, який окремо не може нічого змінити. Година Землі закликає нас діяти щодня, роблячи невеликі кроки, які разом зможуть вирішити проблеми нашого спільного дому!

Кампанія «Година Землі 2013» пройде під гаслом «Твій хід – мій хід: Кинь виклик світу, щоб врятувати Планету!». Концепція «Твій хід – мій хід» - це суспільний договір, що пов’язує дві сторони – одна з яких обіцяє зробити щось цікаве чи корисне, якщо інша сторона погодиться певним чином допомагати Планеті – це об’єднує їх заради спільної мети позитивного екологічного результату.

За допомогою відео платформи YouTube кожна людина може кинути виклик світу, заохочуючи інших діяти щодня та робити свій внесок у порятунок Планети. Анді Рідлі, співзасновник Години Землі, взяв на себе та виконав таке зобов’язання: «Я стрибну у воду з великою білою акулою, якщо 10 000 людей кинуть свій виклик світу».

«Якщо 1500 людей згодяться відмовитися від електроенергії на один день, ми проведемо цілий тиждень без електрики», «Компанія висадить 100 дерев, якщо 1000 людей почнуть сортувати сміття вдома», «Я буду тиждень ходити пішки, якщо моя сестра встановить вдома сонячну панель». А що Ви здатні зробити заради порятунку Планети?

«Концепція «Твій хід – мій хід» дає кожній людині можливість надихнути своїх друзів, колег та сусідів на дії заради природи не тільки протягом однієї години, але й кожного дня, - каже Анді Рідлі. - Обіцянки можуть бути дуже різними – від переходу на енергозберігаючі лампочки, переробки сміття до вимикання зайвого освітлення чи використання електронного банківського обслуговування. Киньте виклик світу на платформі.

Година Землі в Україні запрошує всіх українців долучитися до кампанії, зареєструватися на сайті wwf.panda.org/eh13 та продемонструвати свою підтримку, а також зробити своє життя „зеленішим” та більш розумно споживати природні ресурси, щоб зберегти Планету для наших дітей та онуків!

Також, ми заохочуємо активістів країни приєднатися до Години Землі 2013 та організувати кампанію та подію 23 березня у Вашому місті! У 2012 році українська молодь та різноманітні заклади країни підхопили заклик до активних дій та провели десятки подій у різних містах України на підтримку кампанії Година Землі 2012: у Києві влаштували перегляд фільму Home (“Планета Земля”) Люка Бессона, в Одесі та інших містах країни пройшли яскраві вуличні концерти з виступами місцевих музичних колективів та фаєр-шоу, Полтавське об’єднання любителів астрономії вже традиційно запросило полтавчан на вечір «тротуарної астрономії», у Вінниці та Дніпропетровську пройшли ВелоГодини Землі – велопробіги центром міста на підтримку розвитку альтернативних видів транспорту. Сподіваємося на Вашу активність і цього року!

Кампанію підтримує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Контакти
Катерина Куракіна, Всесвітній фонд природи WWF в Україні


[email protected] та 38095 28 99 822

5085Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Марія 7 березня 2013 12:30
0
Чудова ініціатива! Обов'язково підтримаю!
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: