Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоградська Правда"
Дата: 19 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/02/19/zberezhit-pervotsviti-ne-kupuite-virvani-proliski-teper-lisivniki-viroschujut-ih-na-prodazh-u-gorschikah-.htm
суспільство, 19 лютого 2013

Збережіть первоцвіти, не купуйте зірваних крокусів - тепер їх можна купити у лісівників, у горщиках!

"Кіровоградська Правда"

Весняні квіти завжди дарують найбільшу радість, тому що після довгої холодної пори вони зацвітають найпершими, коли ще не зійшов сніг. Але, нажаль, дедалі меншає в наших лісах рідкісних, занесених до Червоної книги горицвіту весняного, підсніжника, мишачого гіацинту, гусячої цибульки, пролісків, шафрану.

Одними з найбільш популярних перших квітів є крокуси. Аби вберегти рідкісну лісову красу, у Компаніївському лісгоспі, що на Кіровоградщині, цього року почали спеціально вирощувати крокуси та тюльпани у горщиках. На цей час є понад 100 горщиків весняних квітів, які вже починають квітнути, підростають вже й ранні сорти тюльпанів та крокусів, які були висаджені трохи пізніше.

Ці ніжні квіти прикрасять улюблені свята: 23 лютого, 8 березня. Водночас це не завдасть ніякої шкоди дикоростучим первоцвітам. В майбутньому лісівники планують запровадити вирощування декоративної квіткової продукції в тепличних умовах. Тож, не знищуйте весняні квіти, адже вириваючи із землі рослину із цибулинкою, вона гине назавжди. Не позбавляйте себе та інших можливості насолоджуватися весняною красою лісу та ароматами рідкісних рослин! Купуйте в дарунок квіти, вирощені лісівниками!

7736Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: