Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: розповів Володимир Бочаров
Дата: 1 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/02/01/realni-prikladi-praktichna-informatsija-pro-pratsevlashtuvannja-os-chogo-ne-vistachae-v-jaznjam.htm
суспільство, 1 лютого 2013

Реальні приклади, практична інформація про працевлаштування – ось чого не вистачає в’язням

розповів Володимир Бочаров

Вчора у Кіровоградській колонії №6 відбувся тренінг з питань працевлаштування, який для двох десятків ув’язнених провів керівник «Фундації Прав Людини», наш земляк, а нині кияни Евгеній Фомін. Тренінг пройшов у рамках всеукраїнської правозахисної програми для молодих людей, що перебували у конфлікті із законом.

Як розповів координатор проекту у Кіровограді – керівник пенітенціарного напрямку організації «ЛЖВ» Володимир Бочаров, учасників для тренінгу відбирали через конкурс та співбесіду, оскільки бажаючих було більше, аніж можна було навчити протягом одного дня. Чоловіки були мотивовані отримати нові знання, а головне – практичні навики, адже на багатьох із них незабаром чекає звільнення, тож питання працевлаштування для нині ув’язнених є чи не найбільш актуальним. Тому всі були активними, ставили чимало питань, були відкриті до нового досвіду.

Як відзначив один із чоловіків, дуже важливо, щоб на заняттях по працевлаштуванню надавалася саме практична інформація. За його словами, у колонії часто бувають представники центрів зайнятості, проводять лекції, розповідають про норми закону, правові механізми, але той досвід, який в ігровій формі, у формі групових занять, імітації співбесіди, написанні власного резюме, який отримали учасники тренінгу, виявився дуже несподіваним для них і справді неоціненними.

Скажемо також кілька слів про правозахисну Програму для молодих людей, що перебували в конфлікті із законом. Її мета - покращити захист фундаментальних прав молодих людей, які знаходяться в місцях позбавлення волі або вже звільнилися з установ з виконання покарань шляхом поєднання зусиль громадянського суспільства. Регіональні громадські організації разом з ФПЛ реалізують комплексну програму з адвокації та соціальної інтеграції в пяти регіонах України: Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Серед завдань проекту є забезпечення рівних прав та можливостей для молоді, що перебуває в місцях позбавлення волі, або вже звільнилися з установ з виконання покарань, у таких сферах, як правовий захист, особистісний розиток, доступ до правосуддя та професійна освіта. У рамках проекту трененери працюють як у колоніях, так із лідерами громадських організацій, вчителями та соціальними працівниками, адміністраторами установ із виконання покарань та журналістами.

Більше дізнатися можна у Володимира Бочаров
за телефоном: 097-28-26-521, пошта: [email protected]

4125Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: