Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоградська правда"
Дата: 31 січня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/01/31/gotuismosja-do-sjurpriziv-za-tri-tizhni-zapratsjue-nova-transportna-merezha.htm
суспільство, 31 січня 2013

Готуймося до сюрпризів - за три тижні запрацює нова транспортна мережа

"Кіровоградська правда"

Днями у Кіровограді відбулося засідання виконавчого комітету, члени якого зібрались, щоб розглянути єдине питання – «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від восьмого листопада 2012 року «Про затвердження транспортної мережі автобусних маршрутів загального користування міста Кіровограда». 

Як зазначив заступник начальника управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Віктор Зубченко, процес вдосконалення транспортної мережі Кіровограда відбувався протягом тривалого часу, робоча група приймала пропозиції від перевізників, мешканців міста, депутатів міської ради. Проект вищезазначеного документу розроблявся також за участі науковців Харківського національного автотранспортного університету, їхні експертні висновки також були враховані.

У проекті рішення внесено ряд змін: ліквідовано декілька дублюючих маршрутів, на деяких маршрутах введені автобуси середньої місткості на 22 пасажири, одні маршрути подовжені, інші - скорочені, повідомляє сайт міської ради.

Особливу увагу на засіданні виконкому приділили питанню перевезення мешканців селища Нового. Як зазначив перший заступник міського голови Василь Дзядух, кількість великогабаритних автобусів, які працюють на цьому маршруті у звичайному режимі руху, буде збільшена з двох до трьох одиниць. При цьому також на лінію будуть виведені автобуси середньої місткості, які працюватимуть у режимі маршрутного таксі. Курсуватимуть вони не в години пік, коли відбуваються основні перевезення населення, яке здебільшого працює чи навчається в обласному центрі. Тому для людей досить важливо вранці вчасно добратись на роботу, а ввечері – додому. На цьому наголосила й селищний голова Ольга Мельник, яка зазначила, що наповнюваність автобусів у години пік сягає близько трьох тисяч осіб. Тож чи забезпечить зазначена кількість автобусів вчасне перевезення населення?

Міський голова Олександр Саінсус запевнив, що ці побоювання безпідставні. Робоча група з удосконалення транспортної мережі не припиняє роботу, тому він закликав керівників транспортних підприємств надавати їй свої пропозиції, а ще посилити виховну роботу серед працівників, адже не припиняється потік скарг від кіровоградців на водіїв, які викидають з маршруток ветеранів, інвалідів, інших пільговиків.

– Саме для того, щоб наші перевізники нарешті почали працювати у правовому полі, ми й повинні прийняти нову транспортну мережу, що дозволить нарешті провести конкурс на право здійснення пасажирських перевезень, – зазначив Василь Дзядух. – Тоді й матимемо змогу впливати на несумлінних транспортників таким аргументом, як розірвання договору через порушення та недотримання умов перевезення.

Члени виконавчого комітету одноголосно затвердили нову транспортну мережу в місті, але при цьому висловили ряд зауважень та пропозицій щодо вдосконалення окремих маршрутів.

Коментуючи подальший розвиток подій у сфері пасажирських перевезень обласного центру, Віктор Зубченко відзначив, що нова транспортна мережа за сприятливих умов (відсутність судових позовів) буде реалізована приблизно за три тижні. Всі маршрути нової мережі можна умовно поділити на три категорії. Перша – ті, на яких не відбулося жодних змін. На цих маршрутах перевізники будуть продовжувати працювати до проведення конкурсу. Друга – маршрути, які зазнали часткових змін. Тут підприємства, які їх обслуговують, внесуть зміни до паспортів маршрутів і теж возитимуть пасажирів до вирішення питання нових власників маршрутів на конкурсних засадах. Третя група – нові маршрути. На них управління розвитку транспорту та зв’язку призначить тимчасових, зову ж таки до проведення конкурсу, перевізників, які розроблять паспорти своїх маршрутів. Коли нова система запрацює, одночасно перестануть курсувати автобуси на ліквідованих маршрутах.

5438Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

сергей 4 лютого 2013 18:37
0
спасибо господину Зубченку - теперь Беляева недосчитается маршрута № 10, Кущевка - маршрута № 103, Ковалевка - маршрута 9, 101-й микрорайон - 5, а онкодиспансер 5-а, а поселок Новый и Старая Балашовка в ообще в з...це.
Відповісти
три тижнІ19 лютого 2013 13:11
0
НУ, І ДЕ НОВА МАРШРУТНА МЕРЕЖА?????
Відповісти
катерина 3 червня 2013 13:35
0
Это просто издевательство
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: