Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 30 травня 2012
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2012/05/30/miska-vlada-ogolosila-konkurs-po-dvortsovii.htm
суспільство, 30 травня 2012

Міська влада оголосила конкурс по Дворцовій

Міський голова Олександр Саінсус видав розпорядження про оголошення закритого конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо забудови та благоустрою вулиці Дворцової у Кіровограді. 

– Громадськість міста висловилась за реконструкцію вулиці Дворцової, її перетворення на гарний куточок відпочинку, – наголосив Олександр Саінсус під час зустрічі з журналістами у вівторок. – Щоб така реконструкція відповідала очікуванням кіровоградців, міська влада і дала старт архітектурному конкурсу. Він триватиме до 20 червня, після чого журі конкурсу визначить переможця. Передбачається і матеріальне заохочення авторів кращих пропозицій.

На запитання журналістів, якою бачить майбутню Дворцову сам міський голова, Олександр Саінсус відповів, що це має бути місце відпочинку, де мешканці міста приємно і з користю зможуть провести час, придбати сувеніри, поспілкуватися за чашечкою кави.

У конкурсі взяти участь можуть як окремі фахівці, так й авторські колективи. Кінцевий термін прийому конкурсних матеріалів – 15 червня нинішнього року. Проекти подаються до управління містобудування та архітектури міської ради (вул. Тимірязєва, 68, тел. 22-86-78, 22-59-55). Згідно з розпорядженням, передбачено три основні премії: сім тисяч гривень – за перше місце, п’ять тисяч – за друге й три тисячі гривень – за третє місце, а також заохочувальні премії для інших учасників конкурсу (за рішенням замовника).

До складу журі, крім представників міської влади – Олександра Саінсуса, секретаря міської ради Ігоря Волкова, начальника управління містобудування та архітектури міської ради – головного архітектора міста Вадима Мездріна та головного спеціаліста відділу планування й забудови цього управління Ірини Жарової, ввійшли заслужений архітектор України Віталій Кривенко, головний архітектор області Ірина Кухаренко, голова Національної спілки архітекторів України Юрій Пенязь, генеральний директор ТОВ "АРБІС Либідея" Володимир Рак, а також начальник управління регіонального розвитку, містобудування й архітектури ОДА Вікторія Куликова і начальник відділу охорони культурної спадщини ОДА Надія Лісняк. Із повним текстом розпорядження (положенням, умовами, програмою конкурсу, а також положенням про журі) можна ознайомитися на сайті Кіровоградської міської ради.

4255Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: