Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 липня, 15:09
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/26/golova-oblradi-zustrivsja-z-medichnim-direktorom-oblasnogo-klinichnogo-onkologichnogo-tsentru.htm
новини, 26 липня, 15:09

Голова облради зустрівся з медичним директором обласного клінічного онкологічного центру


КНП «Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради» завершив встановлення гамма-терапевтичного апарату TERABALT та отримав з-за кордону джерело іонізуючого випромінювання Co-60 для цього апарату. Наразі тривають навчання персоналу і підготовчі роботи до запуску обладнання.


Як повідомив медичний директор обласного клінічного онкологічного центру Ігор Макарук під час зустрічі з головою Кіровоградської обласної ради Юрієм Дроздом, наразі TERABALT (апарат виробництва чеської фірми «UJP PRAHA a.s.») вже змонтовано та підготовлено для введення в експлуатацію (на знімку). Обласний онкоцентр отримав від чеського постачальника джерело іонізуючого випромінювання і встановив джерело до гамма-терапевтичного апарату. Вартість джерела Co-60 становить 21 мільйон гривень, 13 з яких виділено з обласного бюджету. 


Наразі триває навчання персоналу обласного клінічного онкологічного центру, яке здійснюють фахівці компанії «UJP PRAHA a.s.». 

   

1823Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: