Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 липня, 13:14
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/19/e-potreba-zaminiti-vodiiske-posvidchennja-ne-gai-chasu-zvertaisja-do-naiblizhchogo-servisnogo-tsentru-mvs.htm
новини, 19 липня, 13:14

Є потреба замінити водійське посвідчення – не гай часу, звертайся до найближчого сервісного центру МВС


Процес діджиталізації поглинає усе більше сфер життя людини. Постійно збільшується кількістьофіційних документів, які мають електронний аналог. Один з них – посвідчення водія.Хтось ще пам’ятає книжечку, в когось вона навіть є. Хтось має ламіноване посвідчення старого зразка. Дехто має намір отримати посвідчення міжнародного зразка.


Тож, чому виникла потреба в заміні посвідчень старого зразка, як це зробити швидко та зручно, як отримати міжнародне посвідчення водія та в яких країнах його наявність вимагають? Про це розповів начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях Сергій Гайду в програмі «На часі» телеканалу «ВІТА».


Зараз сервісні центри МВС видають посвідчення водія європейськогостандарту. Воно у формі ID-картки має кілька ступенів захисту та відображаєтьсяв Дії і в електронному кабінеті водія.


«Сьогодні, у сервісних центрах МВС можнаобміняти посвідчення видане до 1993 року, паперове ламіноване посвідчення водія, видане після 1993 року, посвідчення яке видане до 2013 року і не відображається в електронних сервісах. Або ж, якщо у водійських документах не співпадає переклад імені латиницею із закордонним паспортом» - каже Сергій Гайду. Є необхідність обміну посвідчення водія, якщо власник змінив прізвище, або завершився дворічний термін вперше виданого посвідчення водія». 


Є ще один момент. Це стосується посвідчень водіїв під час закордонних поїздок.Відповідно до Конвенції про дорожній рух в посвідчені водія обов’язково має бути зазначений термін дії. Термін дії посвідчення водія нового зразку - 30 років.  Тому якщо посвідчення водія без терміну дії, доцільно також його оновити.


Отримати, чи обміняти посвідчення водія просто та легко. Для цього необхідно мінімум документів та зовсім небагато часу.


Алгоритм цього процесу прописаний на сайті головного сервісного центру МВС за посиланням http://surl.li/zbwngt.


Розповів в етері Сергій Гайду і про міжнародне посвідчення водія.


Видається воно на підставі національного посвідчення водія у любому сервісному центрі МВС.  Термін дії міжнародного посвідчення водія — 3 роки, але не більше строку дії національного посвідчення водія.


Перелік країн у яких визнається національне посвідчення водія, а у яких міжнародне розміщено на сайті головного сервісного центру  МВС http://surl.li/oipapy.


Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


1637Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: