Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 червня, 09:23
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/06/20/verhovna-rada-v-pershomu-chitanni-priinjala-zakonoproekt-pro-viiskovu-politsiju-.htm
новини, 20 червня, 09:23

Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроєкт "Про військову поліцію"


Вчора, 19 червня, Верховна Рада України прийняла за основу доопрацьований Комітетом проект ЗаконуУкраїни «Про Військову поліцію» (реєстр. № 6569-д), яким визначаються правові засади організації діяльності Військової поліції, її загальна структура, завдання та повноваження.

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/44336


А також доопрацьований Комітетом проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження діяльності Військової поліції» (реєстр. № 6570-д), яким створюється процесуальне підґрунтя для забезпечення належного виконання завдань та функцій Військової поліції.

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/44341


Про це повідомляється на сторінці Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності у соціальній мережі Фейсбук.


Олександр Дануца, народний депутат від фракції "Слуга Народу", член Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, голова підкомітету з питань організації охорони громадської безпеки і порядку на своїй сторінці у Фейсбук зазначив:


"Сьогодні прийняли в першому читанні законопроєкт “Про військову поліцію». Це важливий крок на шляху до побудови органів військової юстиції. 


Передбачається, що Військова поліція здійснюватиме:


1) попередження, виявлення та припинення кримінальних та адміністративних правопорушень у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту; 


2) провадження у справах про адміністративні правопорушення, віднесені законом до компетенції ВП;


3) оперативно-розшукову діяльність у випадках та на підставах, визначених законом; 


4) забезпечення правопорядку і військової дисципліни серед військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту,військовозобов'язаних та резервістів під час проходження ними зборів;


5) захист життя, здоров'я, прав і законних інтересіввійськовослужбовців, а також  військовозобов'язаних та резервістів під час проходження ними зборів". 


531Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: