Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 травня, 10:44
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/08/ukrposhta-vipustila-novu-prorochu-marku-russkii-voennii-flot-do-dna-.htm
новини, 8 травня, 10:44

Укрпошта випустила нову «пророчу» марку «русскій воєнний флот – до дна!»


Сьогодні, 8 травня Укрпошта офіційно вводить в обіг поштову марку «русскій воєнний флот – до дна!», випуск якої здійснено за підтримки ВМС ЗСУ. Нова марка є третьою в легендарній серії поштових марок воєнного часу «русскій воєнний корабль … !», і символізує очищення Чорного моря від російських кораблів, повідомляє пресслужба АТ "Укрпошта".

 

«Ми всі пам’ятаємо, як на наступний день після введення в обіг марки ««русскій воєнний корабль, іді…!», ЗСУ забезпечили відправку ворожого крейсеру «Москва» у заданому напрямку.  Сподіваємось, що і марка ««русскій воєнний флот – до дна!» стане «пророчою» і врешті решт весь російський флот опиниться на дні, де йому і місце, а наше Чорне море очиститься від російської навали. Зараз на марці зображені знищені російські кораблі, які стали найбільшим збитком для ворожого флоту. І навіть це скорочене кладовище з російського брухту ледь вмістилося на зображення марки. - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.- Цією маркою ми також хочемо підкреслити й те, що боротьба досі триває: на морі, у небі, на землі. Сподіваємось, що серія легендарного «корабля» буде продовжуватись завдяки нашим постійним «співавторам» - ВМС ЗСУ, ГУР, СБУ».

 

Нова «пророча» марка від Укрпошти «русскій воєнний флот – до дна!» містить зображення кораблів, які є найбільш вагомою втратою ворога за два роки повномасштабного вторгнення. Всі вони були потоплені, пошкоджені та виведені з ладу завдяки силам безпеки та оборони України. Зображений під прицілом ворожий сторожовий крейсер «Адмірал Макаров» поки що залишається неушкодженим. Але саме він може стати наступною ціллю, адже метою українських оборонців є повна відсутність військових кораблів рф в Азово-Чорноморському регіоні.

 

Тираж марки – 1 000 000 примірників. Номінал марки – F (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів без оголошеної цінності (рекомендованих) масою до 50 грамів і поштових карток, еквівалент  – 30 грн. Кількість марок в аркуші – 4. Художником марки став Віктор Грудаков. На поштовому випуску також використано шрифт UAF Sans Дмитра Растворцева, розроблений спеціально для ЗСУ.

 

Одночасно з випуском нової марки 8 травня Укрпошта відкриває продаж благодійної презентаційної рамки  «русскій воєнний ... !», яка  містить усі три поштові марки цієї серії з відбитками штемпелів «Перший день!»: «русскій воєнний корабль, іді ... !», «русскій воєнний корабль, ... всьо!» та «русскій воєнний флот – до дна!». Тираж рамки – 1000 примірників, вартість – 1500 грн, 1000 грн з яких будуть спрямовані Укрпоштою на закриття збору на машину механізованого розмінування для ДСНС України.




358Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: