Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 квітня, 13:43
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/25/za-kolaboratsiinu-dijalnist-do-15-rokiv-pozbavlennja-voli-zasudzheno-kolishnih-politseiskih-z-hersonschini.htm
новини, 25 квітня, 13:43

За колабораційну діяльність до 15 років позбавлення волі засуджено колишніх поліцейських з Херсонщини


Вироки оголошено в порядку «in absentia».


За  публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури в порядку  спеціального судового розгляду колишніх працівників Скадовського районного управління поліції  визнано винними у злочині проти основ національної безпеки (ч. 7 ст. 111-1 КК України).


Теплодарським міським судом Одеської області винесено вироки п’ятьом колишнім правоохоронцям. Кожного з них засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади  строком на 15 років та з конфіскацією майна.


Прокурор довів у суді, що поліцейські підтримуючи воєнну агресію рф проти України, погодилися на пропозицію окупаційної влади та зайняли посади у незаконно створеному окупаційною владою Херсонщини правоохоронному органі -  так званому «Голопристанском районном отделении полиции ГУ МВД Херсонской области».


У межах своїх службових повноважень «правоохоронці» патрулювали території  населених пунктів, відповідали за  громадський порядок на ввіреній території, а також вчиняли низку інших протиправних дій в інтересах окупаційної влади, що здійснюються від імені та за стандартами держави-агресора.


До повномасштабного вторгнення усі засуджені обіймали різні посади у Скадовському районному відділу поліції, в подальшому були звільнені з органів Національної поліції та вирішили працевлаштувались на тимчасово окупованій території.

https://t.me/kirgpua/1529


1073Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: