Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 квітня, 16:44
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/24/u-kropivnitskomu-vshanuvali-pam-jat-zhertv-masovogo-vbivstva-ta-deportatsii-virmen-v-osmanskii-imperii.htm
новини, 24 квітня, 16:44

У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв масового вбивства та депортації вірмен в Османській імперії


24 квітня в багатьох містах України відбулись заходи на вшанування пам’яті жертв масового вбивства та депортації вірмен в Османській імперії. У Кропивницькому цього дня священнослужителі Православної церкви України, Римо-католицької церкви в Україні та Української Греко-католицької церкви разом із вірменською діаспорою та містянами прочитали спільну молитву в пам’ять про понад 1,5 мільйона жертв жахливих подій 1915-1923 років. 


У заходах також взяли участь депутати Кіровоградської обласної ради Сергій Коваленко та Оксана Горбенко. Учасники спільної молитви поклали квіти до пам’ятного знаку Хачкар. Із промовами виступили очільник обласної Спілки вірмен України Тігран Хачатрян на історик Юрій Митрофаненко – говорили про недопущення подібних злочинів проти людяності у майбутньому та про притягнення до відповідальності усіх, хто чинить злочини проти людяності (у тому числі, винних за Голодомори в Україні та військові злочини сучасної російсько-української війни).

https://oblrada.kr.ua/event/240420241554

         

835Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: