Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 квітня, 10:13
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/19/u-kirovogradskii-ova-obgovorili-proekt-rodina-dlja-kozhnoi-ditini-rozvitok-simeinogo-patronatu-.htm
новини, 19 квітня, 10:13

У Кіровоградській ОВА обговорили проєкт "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату"


У Кіровоградській ОВА відбулась нарада-семінар щодо впровадження в Кіровоградській області проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату"


«Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» спрямований на забезпечення права дитини на гармонійне зростання у сімейному середовищі.


Метою проєкту є покращення якості надання послуги патронату та її доступності для вразливих сімей з дітьми, надаючи альтернативу інтернатним закладам. Патронатні вихователі надаватимуть прихисток дітям, які тимчасово не можуть перебувати зі своєю родиною з різних причин. У проєкті візьмуть участь 184 громади з 21 області України. Зокрема, 10 громад Кіровоградщини.


До липня 2024 року року патронатні сім’ї  отримуватимуть необхідну матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку. Експерти проєкту проводитимуть навчання для підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців з соціальної роботи, психологів, членів міждисциплінарних команд. Також громадам допоможуть організувати заходи з популяризації патронату і розвитку сімейних форм виховання.


Довідково: У Кіровоградській області працю 23 патронатні сім’ї, у яких виховується 67 дітей. Кіровоградщина входить до п’ятірки лідерів за кількістю патронатних вихователів.


Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» реалізовується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.

https://t.me/kirovohradskaODA/18787


   

236Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: