Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 квітня, 12:46
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/19/dvi-tisjachi-dolariv-ssha-habarja-za-ukladannja-dogovoru-orendi-primischennja-koledzhu-suditimut-direktora.htm
новини, 19 квітня, 12:46

Дві тисячі доларів США хабаря за укладання договору оренди приміщення коледжу - судитимуть директора


За корупційний злочин та підробку документів судитимуть директора і юрисконсульта Олександрійського аграрного коледжу. 


Прокурори Олександрійської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора і юриста  Олександрійського аграрного  фахового коледжу за фактом одержання неправомірної вигоди та складання й видачу завідомо неправдивих офіційних документів (ч.3 ст.368, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України).


Обвинувачені вимагали та отримали від місцевого підприємця неправомірну вигоду у розмірі 2 тис доларів США. Директор і юрисконсульт, діючи за попередньою змовою, за вказану суму обіцяли позитивно вирішити питання   укладання  договору оренди  приміщення навчального закладу. Для цього ними було виготовлено підробний договір найму разом з  додатками «акту прийому-передачі» державної будівлі, що надавав право використовувати нежитлове приміщення гуртожитку, як житлове.


Юриста затримали на місці злочину на початку цього року під час отримання другої частини коштів у  сумі 1 тис доларів США. Поряд з цим кошти з першого траншу знайдені під час обшуку за місцем мешкання директора.


Наразі фігурантам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Досудове розслідування - Олександрійський РВП ГУНП в області, оперативний супровід – УСБУ в області.

https://t.me/kirgpua/1524


655Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: