Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 квітня, 10:54
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/17/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-doluchilisja-do-molodizhnoi-toloki-foto-.htm
новини, 17 квітня, 10:54

У Кропивницькому рятувальники долучилися до молодіжної толоки (ФОТО)


Щороку навесні за ініціативи обласної військової адміністрації на Кіровоградщині влаштовують молодіжну толоку. Спільна праця зажди об’єднує, допомагає впорядкувати думки та реалізувати задуми. Саме такий захід влаштували сьогодні у реабілітаційному центрі Hippos в Кропивницькому. Про це унікальне місце ми останнім часом згадували часто, оскільки саме тут відбуваються дивовижні перетворення. Але про все по порядку.


Зранку учнівська та студентська молодь зібралася у реабілітаційному центрі, аби навести лад в найулюбленішому місці відпочинку багатьох кропивничан. Така екоакція знайшла підтримку багатьох містян, тож, чимало люду зібралося, аби провести таке собі “генеральне прибирання у раю”. Та самих лише сил юних ентузіастів було недостатньо. Усьому виною учорашня негода. А відтак, до екозаходу долучилися й рятувальники. 


Як відомо, надзвичайники не лише рятують, допомагають у скруті, але й добре навчають. А там де багато молоді, там і простір для навчальної діяльності безмежний. Тож, після плідної праці молодь із задоволенням доєдналася до пізнавальних розваг. 


Безпекова розважальна програма цього разу мала декілька локацій: пожежна та мінна безпека, виїзна пожежно-технічна виставка-музей Головного управління та майданчик психологів. 


Тут усі охочі мали змогу стати учасниками акції “Запобігти. Врятувати. Допомогти!”, дізнатися більше про пожежну безпеку в побуті та у природному середовищі, про вибухонебезпеку та міни-пастки, а ще - провести роботу над помилками та переконатися, що дбати про власну безпеку має стати доброю звичкою для кожного. 


На окрему увагу заслуговує локація, де розташувалися психологи Служби порятунку. В рамках реалізації програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, учасникам молодіжної толоки запропонували  навчитися прийомів самодопомоги та надання першої психологічної допомоги постраждалим в екстремальних ситуаціях. Ці техніки випробувані та давно довели свою ефективність. А у супроводі справжніх фахівців своєї справи опанувати їх зміг кожен охочий. 


Так екоакція, вдало поєднана з безпековою програмою та психоемоційним розвантаженням, в унікальній по своїй енергетиці місцині стала для кропивницької молоді топовим місцем активного дозвілля, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


                    

327Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: