Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня, 10:16
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/16/kirovogradschina-prodovzhue-kurs-na-hviljah-bezpeki-foto-.htm
новини, 16 квітня, 10:16

Кіровоградщина продовжує курс на хвилях безпеки (ФОТО)


Тиждень безпеки завершився, втім, це не стало на заваді продовжити навчати підростаюче покоління найважливішого — правил поведінки у надзвичайних ситуаціях. Звичний навчальний процес для учнів Муніципального колегіуму в обласному центрі перервав сигнал про евакуацію. Тренування присвятили темі хімічної небезпеки та способам захисту від хіміко-біологічних та радіаційних загроз. 


Учні разом з вчителями полишили навчальні приміщення та зібралися на шкільному подвір’ї, де на них чекав сюрприз. 


Ось так, без підготовки школярі стали учасниками справжнього навчально-тренувального заняття. Фахівці аварійно-рятувального загону спеціального призначення розповіли дітям про свою роботу, показали, як працюють спеціальні прилади, що допомагають визначити рівень хімічної та радіаційної забрудненості повітря. 


У спеціальних захисних костюмах рятувальники поспішили до приміщення школи, аби перевірити, чи безпечно там перебувати для учасників навчального процесу. Саме так відбувається у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаною з хімічною чи радіаційною небезпекою. 


Дітям продемонстрували професійні прилади хімічної розвідки та дозиметричного контролю. Спеціалісти пояснили юним учасникам навчання, як вони працюють та які з показників є нормою, які мають викликати занепокоєння, а які становлять серйозну загрозу для життя і здоров’я людини. 


Також розповіли й про заходи із знезараження. Для цього пересувна хімічно-радіологічна лабораторія, яку презентували учасникам заходу, оснащена спеціальним обладнанням. Його призначення у дії мали змогу побачити усі ліцеїсти. 


Учні з цікавістю спостерігали за процесом. Тож, цілком можливо, що сьогоднішній урок безпеки підштовхне когось серйозно зацікавитися  шкільним курсом хімії. 


Аби краще запам’ятати усе, про що рятувальники розповіли сьогодні, ліцеїсти отримали тематичні застережені листівки. 


Будь-яке навчання може бути і змістовним, і цікавим, особливо, коли до нього долучаються рятувальники, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.

                  

1070Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: