Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 квітня, 13:44
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/15/rjatuvalniki-politseiski-ta-lisivniki-zaklikajut-gromadjan-beregti-lisovi-nasadzhennja.htm
новини, 15 квітня, 13:44

Рятувальники, поліцейські та лісівники закликають громадян берегти лісові насадження


Порушення громадянами елементарних правил безпеки життєдіяльності, на жаль, не рідкість. Тому представники Служби порятунку роблять усе можливе, аби запобігати виникненню надзвичайних подій. Досить часто громадяни нехтують елементарними заходами безпеки, що призводить до травмування чи загибелі людей.


13 квітня рятувальникиспільно з поліцейськими та лісівниками провели просвітницькі бесіди серед громадян у лісовому масиві Салганні піски м. Кропивницький. Місцевим жителям наголосили, що за випалювання рослинності та провокування пожеж у екосистемах законодавством передбачена сувора відповідальність. Лісові пожежі небезпечні саме через наслідки, до яких вони можуть призвести – знищення лісового фонду, житлових і господарських будівель, розташованих поруч з лісовим масивом, загибель тварин, птахів, навіть людей. Окрім цього, рятувальники дали поради, як уникнути нещасних випадків та нагадали алгоритм дій при виявленні сучасних та застарілих боєприпасів.


Щоб поради були більш переконливими, організатори рейду вручали відпочивальникам листівки із застереженнями, правилами безпеки, алгоритмом дій у надзвичайній ситуації та вказаним номером виклику пожежно-рятувальної служби – «101».


Крім того, щоб запобігти вогняному лихові, здійснено патрулювання насаджень із залученням безпілотних літальних апаратів.


Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».


Категорично забороняється:


- створювати смітники та спалювати відходи; 

- розводити багаття у лісі та лісопосадках;

- палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

- залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

- спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях; 

- дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.


Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


               

191Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: