Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 квітня, 15:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/08/rjatuvalniki-pid-chas-roz-jasnjuvalnoi-roboti-zaklikajut-kropivnichansuvoro-dotrimuvatis-pravil-pozhezhnoi-bezpeki.htm
новини, 8 квітня, 15:59

Рятувальники під час роз’яснювальної роботи закликають кропивничансуворо дотримуватись правил пожежної безпеки


З настанням тепла кількість пожеж в екосистемі значно зросла. Тож рятувальники невтомлюються роз’яснювати громадянам у чому полягає небезпека пожеж сухої рослинності. Щодоби підрозділи ДСНС ліквідовують десятки таких загорань, рятуючи гектари безцінного природного фонду від тотального знищення. 


Серед найбільш поширених причин їх виникнення є необережне поводження з вогнем громадян та свідомий підпал сухостою. Тож щоб запобігти пожежам сухостою та нагадати мешканцям обласного центру про небезпеку рятувальники організували профілактичне відпрацювання із застосуванням квадрокоптера. 


Відпрацювання проводили знову у мікрорайоні Лелеківка, аджетут неодноразово виникали пожежі сухостою та сміття на відкритих ділянках.


Під час бесід з мешканцями приватного сектору мікрорайону фахівці рятувальної справизакцентували увагу на бережливому ставленні до природи та наголосили, що на паліїв за провокування пожеж у екосистемі чекає адміністративна або кримінальна відповідальність. А також зазначили, що під час порядкування у своїх садибах, садках, полях чи городахзабороняється спалювати сміття, торішню рослинність, сухе гілля, бо це часто призводить до стрімкого розповсюдження вогню на більші території, господарчі будівлі, житлові будинки, а інколи навіть може закінчитися загибеллю людей. 


А щоб застереження рятувальників краще запам’ятались людям, їм роздали листівки застережного змісту, де чітко викладені правила пожежної безпеки, повідомляє ГУ ДСНС у Кіровоградській області.

                      

920Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: