Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 березня, 12:40
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/03/29/u-kropivnitskomu-provedeno-psihoterapiju-dlja-rjatuvalnikiv-u-zhivomu-spilkuvanni-z-prirodoju-foto-.htm
новини, 29 березня, 12:40

У Кропивницькому проведено психотерапію для рятувальників у живому спілкуванні з природою (ФОТО)


Про важливість збереження ментального здоров’я в непростих умовах сьогодення говоримо повсякчас. Адже правильне внутрішнє налаштування та своєчасний запуск механізму позбавлення від накопичених стресів й усього баласту негативу, отриманого із зовні, є запорукою успішної діяльності кожної людини. А надто, коли мова йде про діяльність людей, які дбають про безпеку інших, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Один з найкращих та найдоступніших способів досягти цього — безпосереднє спілкування з живою природою в усіх її проявах. Тож, взявши це до уваги, психологи Головного управління влаштували справжній ментальний релакс для рятувальників - тренінг з психоемоційного відновлення за допомогою анімалотерапії в реабілітаційному центрі "Hippos". 


Для саперів, які виконують завдання підвищеного ризику, перебувають у стані постійного напруження під впливом негативних психогенних факторів, такий захід є просто незамінною складовою терапії. 


Тварини дуже тонкі психологи, що здатні відчувати настрій, емоційний та фізичний стан людини. Вони вміють визначати навіть ті місця, де зосереджений біль. Цей метод досить ефективний. Існує теорія: коли людина торкається  тварини, відбувається енергетичний обмін, і тварина  відтягує на себе негативну енергію людини, віддаючи натомість здорову. Такий нестандартний та разом з тим дуже дієвий метод психотерапії припав до душі усім учасникам заходу. 


Особливі емоції викликає контакт з кіньми. Ці сильні та разом з тим дуже лагідні тварини мають неймовірно потужну енергетику.  А спілкування з ними сприяє подоланню страху та підвищенню самооцінки, дозволяє розслабитися, скинути підвищену напругу, емоційну скутість та  нормалізує поведінку. 


Під час бесіди з психологами це підтвердили сапери, що вже мали досвід відвідувань подібних контактних зоопарків. На повне перезавантаження психіки налаштовувало й саме місце проведення заходу — дивовижний сосновий ліс. Тут, у єднанні з природою, сапери розповіли психологиням про зміну свого  стану після спілкування з тваринами. Отже,  трансформація відбулася. А відтак, година витраченого часу на таке живе, невимушене та неймовірно позитивне спілкування просто творить дива, на які здатна лише неповторна та незвідана сила природи.

 

                  

333Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: