Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 березня, 12:29
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/03/28/za-tri-misjatsi-u-dii-prodali-ponad-30-tisjach-transportnih-zasobiv.htm
новини, 28 березня, 12:29

За три місяці у "Дії" продали понад 30 тисяч транспортних засобів



Водії активно користуються перевагамици фрових послуг. Одна з найпопулярніших – продаж транспортних засобів онлайн. Через свій смартфон можливо продати чи купити автівку, мотоцикл або мопед.


З початку запуску послуги, тобто за 3 місяці, у Дії перереєстрували 30 355 транспортних засобів. Більшість нових власників, які придбали авто онлайн, залишають наявні номерні знаки. А комплекти нових номерів із серією DІ закріпили майже на 5 тисяч транспортних засобів.


Водночас під час спроби перереєструвати транспортний засіб у Дії, виявили та не дали продати 2 викрадені та 241 арештоване авто. Ще 19 перебувають у розшуку. Крім того, Дія не дозволила перереєструвати 510 автівок, бо власник або покупець були в розшуку Національної поліції.


Нагадуємо, при виборі номерного знака із серією DІ, керувати автомобілем можна виключно після їх отримання у відділенні Укрпошти. Однак, якщо покупець залишив номерний знак попереднього власника, то користуватися автівкою можна одразу після того, як свідоцтво про реєстрацію з’явиться  в Дії.


Під час перереєстрації транспортного засобу у Дії, відомості про продавця, покупця та автомобіль, перевіряються автоматично засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Якщо авто знаходиться в розшуку, наявні обмеження чи обтяження, договір не укладається. Про це система автоматично згенерує повідомлення.


Якщо продавець вирішив не передавати новому власнику закріплені за транспортним засобом номерні знаки, він може їх залишити на зберіганні в сервісному центрі МВС. А надалі – закріпити за своїм іншим автомобілем. У таких випадках для оформлення договору купівлі-продажу необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС.


Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбукта Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


206Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: