Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 березня, 11:15
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/03/28/programa-gromadskii-bjudzhet-u-kropivnitskomu-aktualizujut-proekti-peremozhtsi-za-2022-rik.htm
новини, 28 березня, 11:15

Програма “Громадський бюджет”: у Кропивницькому актуалізують проєкти - переможці за 2022 рік


Засідання Координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) під головуванням заступника міського голови Михайла Бєжана відбулося у Кропивницькій міській раді сьогодні, 27 березня. 


Нагадаємо, що у зв'язку із введенням в Україні воєнного стану реалізація проєктів-переможців за 2022 рік була призупинена і нові конкурсні відбори не проводилися. Тож ключове питання сьогоднішнього засідання координаційної ради -  вирішити долю проектів-переможців.


У міській раді є розуміння, що увага громади до проєктів бюджету участі завжди була посиленою — люди активно подавали такі проєкти і брали участь у голосуванні, а це свідчить про значний інтерес до них та їхню популярність. Але перш ніж проводити новий відбір необхідно вирішити долю нереалізованих проєктів за 2022 рік. Це, зокрема, чотири  проєкти, де відповідальний виконавець - головне управління житлово-комунального господарства та 15 проєктів у сфері відповідальності  управління освіти міської ради. 

 

У департаменті з питань економічного розвитку вже провели порівняльний аналіз як в інших обласних центрах вирішували проблему реалізації таких проєктів  за час повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. 


Зваживши всі “але” члени координаційної ради прийняли рішення спершу актуалізувати всі місцеві проєкти за 2022 рік. При цьому відповідальні виконавці обов'язково поспілкуються із розробниками, щоб з'ясувати актуальність проєктів в нинішніх реаліях та обрахувати кошториси у цінах сьогоднішнього дня і вирішити - чи доцільно їх  освоювати. 

 

Оскільки програма Громадського бюджету закінчується цьогоріч, аби підготувати нову, департамент з питань економічного розвитку опрацює Положення про Громадський бюджет на основі Стратегії розвитку Кропивницької територіальної громади до 2030 року. 

 

- Ми врахували побажання депутатів, громади і ситуацію в країні і разом з департаментом підготували такі пропозиції: не проводити новий конкурс по Громадському бюджету цього року, актуалізувати проекти, відібрані у 2022 році, визначити які з них можуть бути реалізовані, зважаючи на нинішні обставини і обмеження, визначені законодавством воєнного часу, враховувати в бюджетних запитах оптимізовані проекти і підготувати проєкт Положення про Громадський бюджет з врахуванням пропозицій та досвіду в інших містах та на основі Стратегії-2030, - підсумував Михайло Бєжан.

https://www.facebook.com/krrada.official


126Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: