Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/27/u-kropivnitskomu-pid-chas-avtoprobigu-zibrali-maizhe-44-tisjach-griven-na-mashinu-dlja-zsu.htm
новини, 27 червня 2023

У Кропивницькому під час автопробігу зібрали майже 44 тисяч гривень на машину для ЗСУ


У Кропивницькому учасники автопробігу зібрали майже 44 тисячі гривень на автомобіль для військових 31 окремої механізованої бригади. Про це Суспільному розповіла його співорганізаторка Олеся Ауліна. Каже, на машину треба 100 тисяч, зібрані гроші передадуть громадським організаціям, які займаються купівлею автомобілів для захисників на Бахмутському напрямку.


У Кропивницькому 25 червня влаштували автопробіг у підтримку безвісти зниклих 16 моряків двох катерів "Слов’янськ" та "Станіслав" і всіх полонених військових. До акції долучилися дві сотні людей з різних куточків України. Це – представники громадських організаціій "Вірні завжди", "57 бригада на захисті воїнів", "56 захисний батальйон", "Захисники Острова Зміїний".


Учасники автопробігу зібрались на вулиці Попова у Кропивницькому. Приїжджали на машинах і мотоциклах з синьо-жовтими та військово-морськими прапорами України. На автопробіг приїхали рідні і друзі зниклих безвісти і полонених, розповіла співорганізаторка Олеся Ауліна.


"Географія дуже велика. На автопробіг до нас приїхали з усіх куточків України – Одеси, Миколаєва, Тернополя, Києва. Ми планували, що участь візьмуть до сотні учасників, але я думаю їх зібралось набагато більше".


На автопробіг з Одеси приїхала мама матроса патрульного катера "Слов’янськ" Юлія Шваба. Каже – з березня 2022 року син вважається зниклим безвісти.


"Я чекаю свого сина Ярослава Танасійчука – старшого матроса з патрульного катера "Слов’янськ", який був затоплений 3 березня 2022 року. Він закінчив морське училище імені Мечникова в Одесі. Вирішив побудувати кар’єру військовослужбовця, йому дуже подобалась їхня команда, командир дуже хороший".


Зі слів Олесі Ауліної, рідні вірять, що зниклі безвісти моряки потрапили в полон. "Мій чоловік – командир патрульного катера "Слов’янськ", який боронив нашу країну на березі Чорного моря та 3 березня зазнав ракетного удару. Він і десять членів вважаються зниклими безвісти і на сьогоднішній день про них немає ніякої інформації".


Жінка говорить, чоловік був відданий своїй країні: "У 2014 році він не зрадив свою Україну. Коли навчався в "нахімовці" і піднімали російський прапор, він з іншими курсантами співав Гімн України на знак протесту. Потім виїхав з окупованого Криму в Одесу, там продовжив навчання і вступив на військову службу до військово-морських сил України. Ми сподіваємося, що вони в полоні. Були рятувальні операції, спускались на катер, але там нікого немає. Коли все це трапилось, я була вагітна, і чоловік навіть не знає, що в нього народився у вересні синочок. Зараз це моя підтримка".


Серед учасників автопробігу – родина Катерини Медведєвої з Херсонської області: "Ми з міста Каховка, яке нині перебуває в окупації. Ми переселенці, хочемо повернути додому наших рідних – Костянтина Кальскіса, Владислава Брика, Віталія Алієва з 57-ї бригади, які перебувають у полоні з початку російського вторгнення".


Такі автопробіги необхідні для тих, хто чекає повернення полонених, вважає Олеся Ауліна: "Це взаємна підтримка. Ми гуртуємось, об’єднуємось і такими мирними акціями хочемо привернути увагу і нагадати нашій владі про те, що не потрібно забувати, а потрібно працювати. Сьогодні є дуже багато рідних військових, яким потрібна наша допомога, і якщо не ми, то хто".


Колона мотоциклістів і машин з прапорами проїхали вулицями Кропивницького. За словами Олесі Ауліної, долучилися дві сотні учасників.




764Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: