Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/26/podrobitsi-avarii-na-kirovogradschini-v-jakii-zaginuli-troe-vipusknits.htm
новини, 26 червня 2023

Подробиці аварії на Кіровоградщині, в якій загинули троє випускниць


Після випускного прийшли додому та чекали закінчення комендантської години, щоб поїхати зустріти схід сонця. Так розповідає про події напередодні аварії 20-річний житель селища Новгородка Володимир Белінський, який товаришує з родиною одного з травмованих в аварії.


25 червня о 4:30 ранку на трасі "Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя", поблизу селища Новгородка Кропивницького району Кіровоградської області, в дорожній аварії загинули троє 17-річних дівчат. Чотирьох підлітків госпіталізували в лікарню. За кермом водій машини перебував у стані алкогольного сп'яніння. Це поліцейський. Про це Суспільному розповіла речниця територіального управління Державного бюро розслідування в Миколаєві Ольга Проценко.


Зі слів Володимира Белінського, про поїздку випускники домовились з чоловіком, який працює поліцейським у Новгородківському відділі поліції.


"Вони усі сіли в машину. Спочатку він їхав потихеньку, а потім натиснув на педаль газу і пропустив поворот, не справився з керуванням, машина з'їхала у кювет і тричі перевернулась".


Одна з пасажирок померла у Новгородківські лікарні, дві дівчини – на місці аварії. Це інформація від керівника обласного центру екстреної допомоги і медицини катастроф Олександра Ярошенка.


"На місці аварії наші лікарі констатували дві смерті. Водія ми не бачили і не знаємо. Одна дівчинка була у важкому стані, ще троє – середнього ступеня важкості. Наша бригада усіх привезла в Новгородківську центральну районну лікарню. На превеликий жаль, дівчина померла у приймальному відділенні. Двох травмованих Новгородківська лікарня своїм транспортом повезла в обласну лікарню, один залишився вдома. Всі ці дівчата, вони медалісти. Це наш фельдшер, який був там, керівник бригади, казав, що вони їхали зустрічати схід сонця після випускного вечора".


О 16-й годині у Новгородківській лікарні, куди привезли травмованих, працівниці приймального відділення сказали, що їх тут немає. Вони попросили не називати їхні прізвище і не знімати відео.


За даними слідства, поліцейський перебував за кермом напідпитку, говорить речницятериторіального управління ДБР Ольга Проценко.


"Водій, з ознаками сп’яніння, відвозив підлітків зі святкування випускного. Порушивши правила безпеки, він посадив в легковик сімох випускників. Поліцейський втратив керування, машина злетіла в кювет і перекинулась".


Зі слів Ольги Проценко, водія затримали. Йому вручили підозру у порушенні правил безпеки під час керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Мають обрати запобіжний захід.


У разі доведення вини підозрюваного, санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років, з позбавленням права керування від 7 до 10 років.


Директор школи, в якій навчались загиблі та травмовані, розповісти про випускників відмовився, причину не пояснив.


Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




815Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: