Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/09/gromadi-na-kirovogradschini-prodovzhujut-stvorjuvati-klasi-bezpeki-foto-.htm
новини, 9 червня 2023

Громади на Кіровоградщині продовжують створювати класи безпеки (ФОТО)


Літо для класів безпеки – не час відпочинку. Тож, їх робота у самому розпалі, оскільки подбати про безпеку школярів під час канікул стало спільною задачею для рятувальників, освітян та батьків. А відкриття класу безпеки для кожної громади – значуща подія. Адже чимало зусиль та ресурсів було залучено задля створення осередку безпеки для підростаючого покоління. Саме тут малеча проводитиме час весело та пізнавально, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Урочисте відкриття безпекової лабораторії в аджамському ліцеї відбулося учора, 8 червня. Рятувальників запросили у якості почесних гостей на урочистості та довірили провести перше заняття у новоствореному класі безпеки. На безпековий майстер-клас прийшли діти різного віку. Втім, об’єднала їх одна мета – бути обізнаними у сфері безпеки та допомагати іншим створювати безпечне середовище. 


У спілкуванні з рятувальниками діти пригадали усе, що знають про пожежну безпеку. Під час інтерактивних ігор діти шукали відповіді та приймали рішення, що робити, коли пожежа застала  вдома або у громадському місті, накшталт великого супермаркету. Усі помилки ретельно аналізувалися, аби у разі реальної загрози не схибити, бо ж ціна такої помилки дуже висока. Старші діти, тим часом, довели, що можуть добре вправлятися з вогнегасником. 


Центральною стала тема вибухонебезпеки. Під час заняття фахівець піротехнічного підрозділу розповів учасникам заходу про сучасні боєприпаси, їх види та вибухові характеристики, аби діти могли розпізнати їх за зовнішнім виглядом та вміли правильно діяти у разі їх знаходження.


А ще традиційно міряли бойовки та спорядження саперів, що викликало найбільше позитивних емоцій у відвідувачів класу безпеки. 


Насамкінець рятувальники запропонували малечі кілька прийомів для розвантаження нервової системи, рекомендовані психологами. Не зайвим будуть такі уміння як в екстремальних ситуаціях, так і у буденному житті, адже накопичені стреси потребують вивантаження. І самодопомога тут досить ефективна.


Так, весело, цікаво та пізнавально провели час учні аджамського ліцею разом з надзвичайниками. 


                    

229Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: