Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 травня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/05/19/u-kropivnitskomu-universiteti-stvorjujut-knigu-pam-jati-video-.htm
новини, 19 травня 2023

У кропивницькому університеті створюють "Книгу пам'яті" (ВІДЕО)



У Центральноукраїнському національному технічному університеті, що у Кропивницькому, збирають інформацію про загиблих на війні з РФ студентів, випускників та викладачів. На 19 травня мають інформацію про 28 людей, розповів Суспільному директор музею університету Юрій Бондарчук. З його слів, книга буде електронна й друкована, видати її планують після війни - повідомляє Суспільне.


Мета проєкту – донести майбутнім поколінням інформацію про кожного, хто загинув на війні, сказав директор музею університету Юрій Бондарчук: "Чому ці студенти прийшли вчитись? Яка в них була мета в житті? Чого хотіли досягнути? Думаю, саме такий контекст пам’яті цих героїв буде актуальним завжди. На фронті нині близько 500 наших студентів, ми підтримуємо і пишаємось ними".


За словами Юрія Бондарчука, нині зібрали вісім історій про нинішніх студентів та про 20 випускників. Інформацією надають одногрупники, викладачі та рідні загиблих: "Охоплюємо період з початку російської агресії у 2014 році. Про студентів маємо усю інформацію, з випускниками складніше, тому що зв’язок певною мірою втрачається".


Повідомити інформацію можна за такими контактами:



 

Історія випускника Миколи Метлинського

За інформацією директора університетсього музею, боєць загинув 2018 року: "Коли почалась війна він пішов добровольцем. На лінії фронту, в районі міста Ясинувата (Донецька область – ред.), він зустрівся з власною донькою – вона була санінтрукторкою в зоні проведення Антитерористичної операції. Коли почався обстріл, він накрив власним тілом доньку, врятувавши її ціною власного життя".





Історія випускника Артема Корнійця

Для неї важливо, щоб сина пам’ятали, розповіла мама загиблого 30 квітня 2022 року на Луганщині військового Артема Корнійця Світлана Корнієць. 2016 року кропивничанин отримав диплом бакалавра за спеціальністю "Комп’ютерна інженерія". 25 лютого 2022 року від пішов до терцентру, 3 березня його відправили на фронт: "Ця "Книга пам’яті" дуже важлива. Розумію, зараз ще не той час, війна триває, багато хлопців гине. Страшно і горе у всіх, але треба пам’ятати".





1160Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: