Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 травня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/05/12/pravila-rozmischennja-litnih-maidanchikiv-u-kropivnitskomu-e-pidpriemtsjam-neobhidno-ih-dotrimuvatisja-mosin.htm
новини, 12 травня 2023

Правила розміщення літніх майданчиків у Кропивницькому є — підприємцям необхідно їх дотримуватися, - Мосін


Вулиця Театральна у Кропивницькому — приваблива відпочинкова зона і для кропивничан, і для гостей міста. Вона має бути не тільки гарною, а й безпечною. Утім, це далеко не так. Чимало зауважень щодо розміщення і функціонування відкритих літніх майданчиків біля закладів ресторанного господарства, розміщених по вулиці Театральній, є у ДСНС та виконавчих органів міської влади. 


Саме ці питання обговорювали сьогодні, 11 травня, під час виїзної робочої наради на вулиці Театральній та із заступником міського голови Олександром Мосіним у міській раді представники головного управління ДСНС України в Кіровоградській області та керівники управління містобудування та архітектури, департаменту з питань економічного розвитку, головного управління житлово-комунального господарства, юридичного управління та інспекції з благоустрою.


Під час огляду літніх майданчиків, розташованих біля закладів ресторанного господарства, на відрізку вулиці Театральної від вулиці Великої Перспективної до вулиці Шульгиних, учасники робочої наради фіксували порушення, які допустили їхні власники. Зокрема, найбільш очевидні — замуровані і позбавлені поливу дерева, використання легкозаймистих матеріалів, самовільне встановлення додаткових дерев’яних конструкцій, пошкоджене асфальтне покриття, перебільшення дозволених розмірів збудованих конструкцій, відсутність доступу для маломобільних громадян. Деякі літні майданчики перетворилися у стаціонарні споруди. Зауваження, яких у членів робочої групи було досить багато, підсумували висновком — підприємці декларують одні проєкти літніх майданчиків, а будують так, як захочуть.


Під час обговорення питань розміщення і функціонування відкритих літніх майданчиків із заступником міського голови Олександром Мосіним, серйозні зауваження висловив заступник начальника головного управління ДСНС в області Василь Штогрін. Вони стосувалися порушення вимог протипожежної безпеки, використання легкозаймистих будівельних матеріалів, прибудови до нежитлових приміщень і звуження проїжджої частини на певному відрізку вулиці. Керівники виконавчих органів висловили і свої зауваження, зокрема, що конструкції літніх майданчиків не відповідають встановленим будівельним нормам, закривають фасади будинків-пам’яток архітектури, крім того, тільки два суб’єкти підприємницької діяльності із 14 власників літніх майданчиків уклали угоди із ЖЕО №1 на утримання прилеглої території.


- Порушення є і їх треба виправляти. Будівельні конструкції повинні відповідати чинному законодавству, будівельним, протипожежним нормам, правилам безпеки. До всіх власників літніх майданчиків єдина вимога — дотримання протипожежної і техніки безпеки, а також дозволених розмірів забудови. Літній майданчик — це парасоля, стіл і стілець, а також квітник, який огороджує зону, а не стаціонарні засклені конструкції, - зауважив заступник міського голови Олександр Мосін і наголосив: правила є, тож усі літні майданчики мають їм відповідати. Якщо ДСНС і виконавчі органи надають приписи підприємцям щодо усунення порушень — їх треба виконувати. В іншому випадку — звертатимуться до правоохоронних органів і демонтуватимуть.

 

Олександр Мосін запропонував створити в головному управлінні ЖКГ міської ради окремий підрозділ, який контролюватиме і проводитиме роботи з демонтажу не тільки літніх майданчиків, а й вивісок та зовнішньої реклами. 


За результатами роботи учасників робочої групи, власники літніх майданчиків, у яких зафіксували порушення, отримають відповідні приписи. Якщо до закінчення терміну дозволів порушення не будуть усунуті, надалі вони їх не отримають, а незаконні споруди муситимуть демонтувати.


1756Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: