Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/09/28/u-kirovogradskii-ova-obgovorili-pitannja-zdiisnennja-reguljatornoi-dijalnosti-v-umovah-voennogo-stanu.htm
новини, 28 вересня 2022

У Кіровоградській ОВА обговорили питання здійснення регуляторної діяльності в умовах воєнного стану


24 лютого 2022 року Указом Президента на всій території України було введено режим воєнного стану. Країна почала жити в нових умовах, усі процеси в державі відтепер відбуваються з урахуванням особливостей визначених Законом України «Про правовий режим воєнного стану». Про це  розповіла керівниця департаменту економічного розвитку і торгівлі Кіровоградської ОВА Світлана Соломаха. «Одним з найбільш актуальних питань, особливо для органів місцевого самоврядування, є процедура здійснення регуляторної діяльності відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» в умовах воєнного стану, а саме, з урахуванням обмежень прав і свобод людини і громадянина, які встановлюються відповідно до Конституції України та  Закону України «Про правовий режим воєнного стану», - пояснила Світлана Соломаха. 


Як зазначила Наталія Оніщенко, заступниця начальника Дніпровського відділу Державної регуляторної служби України, при прийнятті органами місцевого самоврядування регуляторних актів (рішень) з питань запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, застосовувати процедури, передбачені Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» не потрібно. У випадках прийняття регуляторним органом актів, не пов’язаних із забезпеченням заходів правового режиму воєнного стану, регуляторна діяльність здійснюється з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

https://t.me/kirovohradskaODA/3521


468Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: