Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/02/17/1500-novih-robochih-mists-i-ponad-milion-dolariv-na-sotsialnii-rozvitok-mae-otrimati-dolinska-gromada.htm
новини, 17 лютого 2022

1500 нових робочих місць і понад мільйон доларів на соціальний розвиток має отримати Долинська громада


Понад 30 років питання добудови та подальшої роботи державного підприємства «Дирекція КГЗКОР» турбувало кожного жителя Долинщини, адже від подальшої долі підприємства залежить доля цілого міста, а відтепер і громади, - йдеться у повідомленні Кіровоградського РВ АМУ .


Обраний у 2020 році, міський голова та Долинська міська рада, враховуючи потреби громади та перспективи її розвитку, визначила стратегічну мету: вирішити питання щодо прийняття у комунальну власність Долинської територіальної громади соціально важливих об’єктів ДП «Дирекція КГЗКОРу», необхідних для повноцінного задоволення  потреб жителів громади. 


Низка робочих зустрічей, поїздок та нарад, що проводилися на різних рівнях,  стали підгрунтям для ухвалення 8 жовтня 2021 важливого рішення  - «Про надання згоди на безоплатне прийняття об’єктів з державної у комунальну власність Долинської міської територіальної громади». Водночас радою було затверджено склад комісії з передачі визначених об’єктів, яка опрацювала великий обсяг документації, проведено детальну інвентаризацію та обстеження майна.


3 грудня 2021 року рішенням  Долинської міської ради до комунальної власності  Долинської територіальної громади прийнято: об’єкти енергосилового цеху (водопостачання, водовідведення, мехслужби, теплові мережі), транспорт, котельні, насосні станції, виробничі будівлі, трансформатори та мережі електропостачання; об’єкти водопостачання та каналізації (зовнішні мережі); молодіжний центр «Червона Калина» з обладнанням, апаратурою,  бібліотечним фондом; головний корпус лікарні, поліклініка, будівля пральні, дезінфікаційне відділення, розподільча підстанція, трансформаторні підстанції; звалище твердих побутових відходів з підготовленою територією; гуртожиток;  житлові багатоквартирні будинки;  дитячий садок (незавершене будівництво); тимчасові будівлі «Ангар»; недобудовані житлові будинки;  автодорога від житлового масиву до  проммайданчика;  будівля ресторану-універсаму; адмінбудівля  ЖЕК; будівля спортивного клубу та інше майно.


Загальна вартість прийнятого у комунальну власність Долинської громади майна, за підсумками проведеної інвентаризації,  168 мільйонів 371 тисяч гривень.

 

  Міською радою розроблено чіткий план подальших дій для суттєвого зміцнення ресурсного потенціалу громади. Після занепаду та довгих років процедури банкрутства було затверджено та виконано план санації, в результаті чого  на підприємство зайшов потужний інвестор – гірничодобувна компанія «Рудомайн». Від  початку перемовин з  очільниками гірничодобувної компанії керівництво громади зайняло активну позицію, орієнтовану перш за все на соціальний розвиток територій.


«Соціально – економічний розвиток Долинської громади має бути орієнтованим на покращення добробуту та якості життя кожного її жителя»,  – це ключове твердження в роботі Долинського міського голови Євгенія Звіздовського.


Компанія планує запустити першу чергу добудови ДГЗК до 2023 року і за два роки вивести його на повну потужність, щоб переробляти 12,5 мільйона тон залізної руди та випускати до 3 мільйона тон готової продукції на рік. Для цього буде залучено більш ніж 100 млн доларів. Очікується, що проєкт дасть можливість додатково сплатити 37 мільйонів доларів  податків та зборів до бюджету, створити 1500 нових робочих місць та залучити нових жителів та спеціалістів у місто, спрямувати понад 1 млн доларів  на фінансування соціального розвитку міста та відновити житловий фонд міста.

 

«Можу стверджувати, що ініціативи Долинської міської ради, спрямовані на розбудову та розвиток території громади, набувають реальних рис та втілюються в життя, - переконаний міський голова Євгеній Звіздовський. - Позитивні зміни в Долинській громаді не настануть внаслідок будь-якого, навіть  самого потужного та щирого бажання. Необхідно щодня докладати зусиль, цілеспрямовано та системно працювати у пріоритетних напрямках. Це єдиний шлях, щоб забезпечити потреби жителів громади в економічних, культурних  та соціальних сферах. Це єдиний вірний шлях до успіху!».

 

Нагадаємо, гірничодобувна компанія «Рудомайн» виграла аукціон та за 451 мільйон  гривень придбала частину майна української частки будівництва промислового гіганта — гірничозбагачувального комбінату окислених руд у місті Долинська, який свого часу будувався коштом кількох країн, та за 30 років після розпаду СРСР так і не запрацював.



1747Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: