Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/16/chi-gotovi-u-kropivnitskomu-do-snigopadiv.htm
новини, 16 грудня 2021

Чи готові у Кропивницькому до снігопадів


Кропивницькі дороги від снігу чиститимуть три десятка машин та сотня працівників комунального підприємства ”Універсал 2005”. На заготівлю протиожеледної суміші витратили майже два мільйона гривень – розповів Суспільному начальник підприємства Віктор Панішко. З його слів, 2021 року автопарк підприємства оновили трактором за два мільйони 700 тисяч гривень з міського бюджету.


Сіль та відсів, які купили для посипання доріг, зберігають під навісом на території підприємства. За словами Віктора Панішка, минулої зими використали сім тисяч тонн відсіву та 700 тонн солі: ”Цьогоріч маємо 700 тонн технічної солі. Тут, під навісом, практично тисяча тонн готової суміші, на іншому нашому складі є десь чотири тисячі тонн відсіву”.


Для прибирання снігу, сказав начальник підприємства, мають 31 машину. Усі – в робочому стані: ”Дев’ять тракторів, шість вантажівок, які розсипають суміш, три поливо-мийні машини, три самоскиди, два екскаватора й три навантажувача”.


На підприємстві працюють 118 людей, сотня з яких – на дорогах міста.


За словами тракториста підприємства з п’ятирічним стажем Віктора Прокопенка, під час снігопадів працюють по 10-12 годин поспіль: ”Ми з тракторів не вилазимо, бо треба, щоб місто було чистим. Згортаємо сніг, підмітаємо, де можемо”.


Сніг на дорогах, за словами Віктора Панішка чистять вночі, бо вдень на дорогах багато автомобілів, але і вночі, сказав, прибирати заважають припаркованні на узбіччях машини: ”Містяни не враховують того, що працює техніка. Колона йде зі швидкістю 40 кілометрів за годину. Колоні потрібно кожну припарковану машину об’їжджати. А працювати і вдень, і вночі дуже важко та малоефективно”.


Передусім, розповів Віктор Панішко, чистять магістральні дороги, напрямки руху громадського транспорту. Потім – дороги, що ведуть до інфраструктурних об’єктів – лікарень, шкіл тощо. Після – приватний сектор.


За словами начальника ”Універсала 2005”, техніки, суміші та працівників цієї зими для прибирання снігу в Кропивницькому вистачить.



1207Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: