Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/08/robota-nad-knigoju-pro-zagiblih-viiskovih-startuvala-na-kirovogradschini.htm
новини, 8 грудня 2021

Робота над книгою про загиблих військових стартувала на Кіровоградщині


Підготовчі роботи зі створення книги пам‘яті про загиблих військових Кіровоградщини розпочалися. До процесу залучені рідні, волонтери, обласний ресурсний центр із питань допомоги учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам і регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань. Про це повідомив голова обласної ради, представник партії "Слуга Народу" Сергій Шульга сьогодні, 8 грудня.


«Учора відбулася організаційна зустріч. Визначилися з тим, якою має бути книга і яка її місія. Готуємо не художнє видання – це буде документалістика з біографічними даними, з витриманою часовою хронологією. Важливо розуміти, що це буде не книга заради книги, а книга заради пам‘яті, заради чесної історії і заради патріотичного виховання», – зазначив Сергій Шульга.


Збором матеріалів і впорядкуванням видання займатиметься регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань.


«Його керівник Борис Шевченко вже має початкові напрацювання. Далі формуємо редакційну колегію і продовжуємо збір матеріалів. У цьому процесі надзвичайно важливою буде допомога наших військкоматів і виконавчих комітетів громад», - підкреслив голова обласної ради та закликав максимально сприяти в підготовці книги.


Нагадаємо, раніше Сергій Шульга анонсував створення книги про загиблих учасників АТО/ООС, повідомляється на сторінці облради у Фейсбук. 


530Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: