Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/06/na-kirovogradschini-rjatuvalniki-posilili-roz-jasnjuvalnu-robotu-abi-zapobigti-pozhezham-u-zhitlovomu-sektori-foto-.htm
новини, 6 грудня 2021

На Кіровоградщині рятувальники посилили роз’яснювальну роботу аби запобігти пожежам у житловому секторі (ФОТО)


Як показує практика з початком опалювального сезону збільшується кількість пожеж у житловому секторі, які часто закінчуються трагічно. Зазвичай причиною трагедії стає звичайна людська недбалість. Щоб нагадати громадянам, що безпека осель – у їхніх руках, рятувальники посилюють роз’яснювальну роботу, залучаючи до неї правоохоронців, соцпрацівників та органи місцевої влади, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Так, 4 грудня співробітники Олександрійського районного управління ГУ ДСНС в області разом із правоохоронцями, соцпрацівниками  провели роз’яснювальну роботу у житловому секторі міст Олександрія і Світловодськ та селищ міського типу Петрове і Онуфріївка. Зважаючи на збільшення кількості загиблих у побуті у зв’язку з опалювальним сезоном, організатори рейду зосередили увагу громадян на важливих заходах, виконання яких врятує здоров’я, життя, майно та оселю. Тож, нагадали мешканцям, що слід користуватись лише сертифікованими електроприладами. Саморобні або несправні обігрівачі можуть призвести до пожежі, особливо якщо залишати їх увімкненими без нагляду. Крім того, власникам будинків з камінами, печами чи грубами варто вжити заходів безпеки: при виявленні тріщин – невідкладно запросіть фахівця для ремонту, обов’язково накрийте підлогу під топковим отвором металевим листом, зберігайте запас дров чи вугілля на безпечній відстані від джерела вогню, не залишайте розтоплені печі й грубки з відкритим топковим отвором без нагляду, не залишайте дітей самих біля печей, які топляться чи увімкнених обігрівальних приладів. Газові чи електричні системи опалення також потребують пильної уваги з боку користувачів. Пам’ятайте і про те, що  перевантаження електромережі може також призвести до пожежі. Усі ці застереження стисло та чітко викладені у листівках, що рятувальники роздали людям у ході проведення роз’яснювальної роботи та порадили у випадку будь-якої надзвичайної події негайно звертатись до Служби порятунку за номером «101».


               

521Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: