Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/18/moz-hoche-rozsilati-patsientam-povidomlennja-pro-te-skilki-derzhava-zaplatila-za-ihnii-priiom-u-likarja.htm
новини, 18 жовтня 2021

МОЗ хоче розсилати пацієнтам повідомлення про те, скільки держава заплатила за їхній прийом у лікаря


Фото: vidradnyi.com


Міністерство охорони здоров’я хоче налагодити систему надання медичної допомоги українцям таким чином, щоб після прийому у лікаря кожному пацієнту надходило повідомлення про те, скільки держава за це заплатила.


Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода, пише lb.ua.


"Для того, щоб була офіційна звітність вся і Національна служба здоров’я здійснила платежі, потрібно кожен прийом хворого внести в електронну систему охорони здоров’я. Ми зараз розглядаємо ще систему пост-чеків. Тобто, коли людина звернулася або до сімейного лікаря, або в госпіталь, їй наприкінці місяця прийде на телефон смс, що ваше звернення коштувало для держави стільки-то коштів, які держава оплатила", - сказав міністр.


За його словами, так громадянин розумітиме, що держава покриває і які страхує ризики для здоров’я людини, що свідомо сплачує податки.


Катерина Булавінова: "Багато лікарень почали рахувати гроші і полювати за пацієнтами, а також вперше замовили аудит"


Одна з пропагованих владою візитівок медичної реформи в Україні - заклади охорони здоров'я мають працювати за принципом "гроші за пацієнтом", і для них, зокрема, визначено перелік послуг, які держава гарантує пацієнтові безкоштовно.


586Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: