Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/13/u-kropivnitskomu-demonstrujut-aktualne-mistetstvo-slovakii-foto-.htm
новини, 13 жовтня 2021

У Кропивницькому демонструють актуальне мистецтво Словакії (ФОТО)


Головна книгозбірня Кропивницького запрошує містян і гостей обласного центру на дивовижну виставку актуального мистецтва «Мелодії душі».


На ній представлені майже сім десятків творів словацьких художників і скульпторів. Відкриття виставки стало непересічною подією для нашого міста. На ній були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін і голова обласної ради Сергій Шульга.


Заради підтримки і популяризації словацького образотворчого мистецтва та словацької культури у країні та за кордоном митці створили громадське об’єднання «Аrtem». Їх творам притаманні свобода думки, оригінальність творчого мислення, розмаїття фарб, технічних прийомів і багатство тем. Митці вказують на вади сучасного суспільства, на маніпуляцію свідомістю людей, зосереджують увагу на так званих незручних темах та соціальні табу.


Так, картини Ігі Брези є віддзеркаленням неймовірності сучасного життя. Вони – пошук шляху до розуміння сенсу існування. За допомогою акрилових фарб художник передає на полотнах емоції, які викликають світ реальний і казковий. Головну роль у творчості Ігора П’ячки відіграють колір та загадкова історія. Митця турбують людські стосунки, їхня філософія. А Павол Шіма Юрічек, відображаючи сучасне життя, зосереджується на неповторності кожної людини. 


Виставка триватиме до кінця листопада. Те, що пропонують нам словацькі художники, іноді неоднозначне, іноді провокаційне, але, безумовно, дуже емоційне та шалено цікаве. 


Подробиці можна дізнатись за посиланням https://www.facebook.com/ounb.kirovohrad/videos/609268620526881 


                      

1565Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: