Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/21/u-shkolah-kirovogradschini-provoditsja-interaktivnii-zahid-den-z-politseiskim-ta-rjativnikom-foto-.htm
новини, 21 вересня 2021

У школах Кіровоградщини проводиться інтерактивний захід “День з поліцейським та рятівником” (ФОТО)


21 вересня співробітники пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС України у Кіровоградській області долучились до проведення у місцевих закладах загальної освіти інтерактивного уроку “День з поліцейським та рятівником”. У Кропивницькому рятувальники завітали до вихованців навчально-реабілітаційного центру, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Учні освітніх закладів, у яких відбувся згаданий захід, мали змогу детально оглянути пожежні та спеціальні автомобілі, їх оснащення, спробувати попрацювати різними інструментами, подивитись, як подається вода за допомогою ручного ствола, поспілкуватися з рятувальниками, посидіти й сфотографуватися у пожежному автомобілі, поміряти бойовий одяг і каску. Вогнеборці підготували цікаву розповідь про свою щоденну працю, тренування, заняття спортом, виїзди на ліквідацію надзвичайних подій тощо. А кропивницькі школярики ще й отримали задоволення від спілкування з чотирилапим помічником рятувальників, який не лише дозволяв себе гладити, а й залюбки продемонстрував деякі свої вміння. 


Поміж іншим, рятувальники не забували про безпосередню мету заходу — навчити дітей правилам безпечної життєдіяльності та зацікавити повсякчас їх дотримуватись. Тож учасники акції отримали поради від фахівців ДСНС щодо правил пожежної безпеки в побуті та на відкритій території, алгоритму дій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характеру, правил поведінки на водних об’єктах та під час виявлення вибухонебезпечних предметів. 


Вражені цікавою зустріччю діти пообіцяли рятувальникам не провокувати пожежі й зустрічатися тільки за таких приємних обставин.


                     

507Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: