Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/02/tri-lisgospi-na-kirovogradschini-mozhut-bezpereshkodno-torguvati-jasenevimi-lisopilomaterialami-z-krainami-es-foto-.htm
новини, 2 вересня 2021

Три лісгоспи на Кіровоградщині можуть безперешкодно торгувати ясеневими лісопиломатеріалами з країнами ЄС (ФОТО)


На виконання Регламенту Європейської комісії (ЄС) 2020/1292 від 15 вересня 2020 року щодо заходів по запобіганню ввезення до ЄС Agrilus planipennis Fairmaire (ясенева смарагдова вузькозлатка) на насадженнях ясеня та за результатами процедур, проведених державними фітосанітарними інспекторами разом зі спеціалістами лісових господарств, офіційно встановлено статус виробничих ділянок, вільних від Agrilus planipennis Fairmaire, на території Чорноліського, Оникіївського та Світловодського лісгоспів. Загальна кількість таких ділянок - 66, площа - 124,7 га. Офіційний статус дає можливість безперешкодної торгівлі ясеневими лісопиломатеріалами з країнами ЄС, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Довідково. Agrilus planipennis Fairmaire (ясенева смарагдова златка) – це небезпечний карантинний шкідник. A. Planipennis пошкоджує всі види роду ясенів (Fraxinusspp.), при високій щільності популяції шкідника може заселяти також інші види дерев з родів горіха (Juglansspp.), лапини (Pterocaryaspp.), в'яза (Ulmusspp.). Пошкоджені шкідником дерева зазвичай усихають протягом двох-трьох років. В 2019 році шкідник вперше офіційно виявлений в Україні на території Луганської області на ясені пенсільванському.


                

448Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: