Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/02/povna-vaktsinatsija-proti-covid-19-znizhue-rizik-dovgotrivalih-simptomiv-doslidzhennja.htm
новини, 2 вересня 2021

Повна вакцинація проти COVID-19 знижує ризик довготривалих симптомів. Дослідження


Люди, які повністю вакцинувалися від COVID-19, з меншою імовірністю матимуть симптоми "довготривалого ковіду" (Long COVID). 


Про це повідомляє BBC з посиланням на дослідження у журналі The Lancet Infectious Diseases, пише "Українська правда. Життя". 


Повна вакцинація від COVID-19 зменшує ризик не лише зараження, а й розвитку інфекції, що переходить у довготривалий ковід, йдеться у дослідженні.


Учені дійшли до висновку, що у частини людей, яка хворіє на COVID-19 після повного щеплення, шанси на розвиток симптомів тривалістю понад чотири тижні знижуються на 50%. 


Дослідження проводилося під керівництвом Королівського коледжу в Лондоні.

  

Фото: AllaSerebrina/Depositphotos


Науковці  проаналізували дані з британського додатку Zoe Covid Study, що відстежує інформацію про симптоми, про які повідомляли люди, а також вакцини та тести.


У період з грудня 2020 року по липень 2021 було відстежено стан здоров’я понад 1,2 мільйонів дорослих, які отримали одну дозу вакцини, і понад 900 тисяч, які отримали дві дози.


Лише 0,2% повністю вакцинованих людей підтвердили, що заразилися коронавірусною хворобою після вакцинації (2370 випадків).


5% (592) повністю вакцинованих людей , які згодом інфікувалися та надавали дані більше місяця, мали Long COVID (хворіли 28 днів з моменту позитивного тесту).


У невакцинованій групі цей показник становив близько 11%.


Науковці також зазначили, що повністю вакциновані особи з COVID-19, особливо віком від 60 років, частіше повідомляли про безсимптомну хворобу, ніж невакциновані особи. 


Дослідники також виявили, що деякі люди перебувають у зоні ризику зараження так званими проривними інфекціями (COVID-19 після вакцини), ніж інші. 


Йдеться про людей зі слабким здоров'ям, літніх людей, людей з ожирінням та мешканців малозабезпечених районів. 


Крім того, це стосується людей, які отримали лише одну дозу вакцини.


Дослідники стверджують, що люди з груп підвищеного ризику мають бути забезпечені бустерною вакциною. 


Нагадаємо, повна вакцинація зменшує ризик заразитися коронавірусом утричі.


802Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: