Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/01/vitse-prem-er-ministr-ukraini-poobitsjav-lobijuvati-dobudovu-aeroportu-v-kropivnitskomu.htm
новини, 1 вересня 2021

Віце-прем’єр міністр України пообіцяв лобіювати добудову аеропорту в Кропивницькому


У вівторок, 31 серпня, під час робочої наради з віце-прем'єр міністром України Олегом Уруським голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна озвучила низку проблем регіону, які потребують вирішення на рівні держави - повідомляється на фейсбук сторінці Кіровоградської ОДА.


"У рамках президентських ініціатив хочемо відбудовувати і авіаційну галузь. Тим більше, ми єдині в Україні, хто має власну навчальну базу та льотну академію. Наш кропивницький аеропорт у відносно гарному стані. Його готовність майже 90%, тому завершення будівництва може бути досить швидким", - зазначила Марія Чорна.


На необхідності розвитку авіаційної галузі наголосив начальник льотної академії національного аваіаційного університету Олександр Чумак.


"Аеродром у Кропивницькому має всі необхідні кваліфікаційні сертифікати для початку активної роботи. Для цього маємо відповідну інфраструктуру та кваліфікований персонал. Звісно для повного відновлення функціонування потрібно провести низку ремонтних робіт", - сказав Олександр Чумак.


Віце-прем'єр міністр Олег Уруський підтримав позицію Марії Чорної та зазначив, що враховуючи те, що у Кропивницькому та області налагоджено виробництво різноманітної продукції, а також регулярно проводиться масштабна агро-промислова виставка "Агроекспо" для комфортного відвідування гостей місту просто необхідний функціонуючий аеропорт.


"За результатами сьогоднішньої наради буде сформовано відповідне доручення і це питання буде порушуватись мною у міністерстві інфраструктури", - повідомив Олег Уруський.


620Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: