Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/30/v-oleksandrivtsi-bezrobitna-zdobula-novu-profesiju.htm
новини, 30 серпня 2021

В Олександрівці безробітна здобула нову професію


Близько 10 років має стаж військової служби мешканка с. Лісового Роза Ходжаєва. За час несення військової служби у Збройних Силах України довелося працювати і стрільцем, і кухарем. Понад два роки несла військову службу у складі військової частини–польової пошти В4750 на посаді начальника складу (продовольчого) взводу матеріального забезпечення ВОС-866428А.


Через погіршення стану здоров’я звільнилася і у жовтні 2018 року повернулася до мирного життя. Пройшовши певний курс лікування та реабілітації, взялася за пошуки роботи. 


З початком передвиборчої кампанії депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів жінці запропонували роботу – стала членом Олександрівської селищної територіальної виборчої комісії. З чималою відповідальністю підійшла до опанування нюансів нової для неї справи: ознайомилась з порядком організації роботи та веденням діловодства виборчих комісій, іншими нормативними документами. Все вдалося. Пройшли вибори – і знову пошуки роботи. 


Дієва натура жінки та неабияке бажання працювати не дозволяли їй пасивно пливти за течією. Для прискорення пошуку роботи задіяла усі ресурси. Самостійні пошуки роботи жінка вирішила поєднати зі зверненням до Олександрівської районної філії обласного центру зайнятості. 


Під час спілкування з кар’єрним радником жінка повідомила, що має освіту за  професією «Кухар». Безробітна розглядала різні варіанти роботи, однак на момент звернення підходящої для неї не було. Дізнавшись, що служба зайнятості організовує професійне навчання, яке гарантує стовідсоткове працевлаштування по його закінченню, п’ятдесятидворічна жінка вирішила спробувати. Ознайомившись із переліком професій, які можна здобути за сприяння служби зайнятості,  обрала професію «Продавець». 


Відтак спільні зусилля дали свій результат: час навчання промайнув швидко, і сьогодні колишня безробітна вже працює продавчинею продовольчих товарів у магазині «Лідер», власником якого є приватний підприємець Володимир Іванович Михайлов. 


«Ніколи не думала, що працюватиму в торгівлі. Все ж за іронією долі я пішла вчитись саме на продавця. Так сталося, що на той момент іншої можливості не було. Я не жалкую, своїм вибором задоволена. Майже місяць працюю продавцем. Чим мені подобається ця робота? Перш за все – спілкування з людьми, їхні доброзичливі відгуки та постійна зайнятість», – розповідає, з оптимізмом дивлячись у своє професійне майбутнє, Роза Махмудівна.


Як зазначила Тетяна Вихрист, фахівець з питань зайнятості 1 категорії відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, роботодавець працівницею також задоволений і характеризує її тільки позитивно. «У магазині завжди панує атмосфера добра і затишку. Клієнтів зустрічає з усмішкою продавчиня, яка ладна задовольнити найвибагливішого покупця. Вона  справжній професіонал своєї справи», – підкреслює приватний підприємець.



398Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: