Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/07/u-kropivnitskomu-burevii-zruinuvav-dahi-povaliv-dereva-obirvav-droti.htm
новини, 7 серпня 2021

У Кропивницькому буревій зруйнував дахи, повалив дерева, обірвав дроти



У Кропивницькому буревій повалив дерева на дороги, будинки та машини, обірвав електричні дроти та руйнував дахи будівель - повідомляє Суспільне. 


Буревій розпочався у п"ятницю, 6 серпня о 15-й і тривав пів години. Рятувальники прибрали 65 повалених дерев. Працювали 92 людей. 


Загиблих та травмованих внаслідок погіршення погодних умов немає. Це дані на 20-ту годину від начальника відділу інформації обласної служби з надзвичайних ситуацій в області Віталія Бобіти.


Містяни розповідають про наслідки буревію.


На вулиці Пермська о 17:30 троє працівників обленерго розпилювали дерево, яке впало на дроти. Гілки впали на будинок Ірини Моісеєвої. "Я була на роботі, приїхала додому і побачила це. Дах, мабуть, будемо ремонтувати. Тому що дерево на нього впало".


Вітер пошкодив дах у будинку Валерія Сєргєєва. "Покрівлю зняло, он до половини. Прийшов додому, жінка каже, іди, подивись, там шиферину зняло. Я зайшов аж туди подивитись, пів даху немає. Потрібно порахувати скільки шиферу треба. Я пенсіонер і сам туди не полізу. Ще за роботу потрібно заплатити. Десь тисяч шість, сім, мабуть, буде. Оце така ситуація".


Продавчиня магазину на Преображенській Алла Шарупіч говорить, спочатку піднявся вітер, від якого почали падати дерева. "Сильний вітер, почали падати дерева і аж потому почався дощ. Падали дроти та обламувались гілки. Було дуже страшно".


На вулиці Карабінерна впала акація. Працівники підприємства "Єлизавета" розпиляли та прибрали його з дороги. Його керівниця Алла Чернік каже, на 17-ту годину отримали 35 заявок на прибирання повалених дерев. "Займається ліквідацією наслідків негоди з нами також комунальне підприємство "Благоустрій", ми розподілили дерева, які попадали, навпіл. Вони половину і ми половину. Задіяні дві автовишки і 12 робітників. І ще три вантажні машини для прибирання".


Директор підприємства "Благоустрій" Віктор Луценко говорить, отримали 20 заявок від людей. "У нас всього дві вишки, обмежена кількість бригад. Ми працюємо одночасно на двох об’єктах".


За даними працівниці пресслужби міськради Леони Клокової, з посиланням на обленерго, немає електропостачання в мікрорайонах Кущівка, Олексіївка, Масляниківка, Балка, Балашівка, Лелеківка, частково в центрі міста.


Рятувальники виїхали прибирати повалені дерева. Про наслідки негоди інформацію нададуть після 9-ї вечора, сказав начальник відділу служби з надзвичайних ситуацій в області Віталій Бобіта.



1554Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: