Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/06/naperedodni-vihidnih-rjatuvalniki-zvertajutsja-iz-zaklikom-dotrimuvatis-pravil-bezpeki-na-vodi.htm
новини, 6 серпня 2021

Напередодні вихідних рятувальники звертаються із закликом дотримуватись правил безпеки на воді


Щоб застерегти громадян від легковажного ставлення до правил безпеки під час дозвілля на річках, ставках, озерах Кіровоградщини, рятувальники постійно проводять роз’яснювальні бесіди, ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Так, 6 серпня вільшанські, устинівські, новгородківські та олександрійські рятувальники відвідали місцеві водойми та поспілкувались із громадянами.


Рятувальники роздавали відпочивальникам листівки із правилами поведінки, а також переконували бути обережними біля води. Факторів, що становлять найбільшу небезпеку для людини, що перебуває у воді, небагато, їх легко усунути та не допустити трагедії. Зокрема, не варто купатись на стихійних пляжах, оскільки вони не облаштовані рятувальними постами, крім того, там не обстежене дно на безпеку та можуть бути у воді небезпечні для здоров’я мікроорганізми. Також під час пірнання з різних підвищень, не призначених для цього, можна серйозно травмуватись і потонути. Окрему групу ризику становлять громадяни напідпитку, які не можуть адекватно оцінити свій стан і часто стають жертвою стихії. Щодо дітей, то прямий обов’язок дорослих – не допускати їх до самостійного купання. Слід бути завжди поряд у воді, не надто покладатись на рятівні дитячі жилети, надувні круги, матраси тощо, адже дитина може захлинутись, навіть перебуваючи в цих засобах безпеки.


            



486Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: