Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/05/ob-izna-doroga-u-kropivnitskomu-bude-shirshoju-ta-matime-sistemu-vodovidvedennja.htm
новини, 5 серпня 2021

Об'їзна дорога у Кропивницькому буде ширшою та матиме систему водовідведення


Ширша на метр і з системою водовідведення. Такою буде відремонтована ділянка об'їзної у Кропивницькому. Вартість ремонту 6 кілометрів дороги — майже 148 мільйонів гривень, розповіла Суспільному заступниця директора служби автомобільних доріг області Жанна Петрович.


Дорогу на різних ділянках ремонтують в рамках програми “Велике будівництво” за гроші з державного бюджету.


Ремонт ділянки біля села Черняхівка почали минулого місяця, каже робітник підрядної організації Сергій Власюк. Тут працюють 25 працівників і стільки ж машин. “Викладаємо дренажний шар, додаємо ширину, використовуємо відсів, а також щебенево-піщану суміш. Обгородили всю територію, на вузьких проміжках ділянки ставимо світлофорну схему для проїзду машин та регулювальників, які постійно стоять, і вдень і вночі”.


Наразі ширина проїзної частини – 7 метрів. "Після проведення ремонтних робіт збільшиться на метр, по півметра з кожної сторони, це не буде розширення проїзної частини, це буде розширення і укріплення узбіччя асфальтобетоном. Розширяться ділянки на спусках і підйомах, з’являться смуги розгону, тобто це збільшить показник безпеки руху. Влаштовується дренажна система, для того, аби здійснювалось водовідведення для конструктивних шарів, аби не замочувались шари асфальту, і від тиску зовнішнього не з’являлись просадки, видавлення”, – розповів Сергій Власюк.


На об’їзній дорозі біля села Созонівка Кропивницького району працівники і техніка підрядної організації ремонтують 9 кілометрів дороги. Вартість ремонту одного кілометру – понад 43 мільйони гривень, каже Жанна Петрович.


“Проєктна вартість даної ділянки – 391 мільйон гривень. Тут фактично повна заміна основи, старе покриття зривається. Дорога не бачила ремонту мабуть 40 років. До кінця осені ми цю ділянку завершимо”.


Майстер підрядної організації Євген Барильченко розповів: на цій ділянці працюють 40 людей і два десятки техніки. Гарантія якості дороги – 10 років. “Кожного дня в планах один кілометр. Працюємо приблизно по 14-15 годин”.


На час ремонту рух машин на ділянці регулює світлофор.


"Велике Будівництво" – це програма Президента України Володимира Зеленського. Започаткована торік. В рамках програми за гроші з державного бюджету будують і ремонтують дороги, школи, дитсадки, лікарні. Зокрема, цьогоріч в регіоні Служба автомобільних доріг ремонтує дороги і мости на 38 об`єктах, загальна протяжність – 68 кілометрів.


У межах Кіровоградської області ремонтують ділянки на трасі, яку назвали "Маршрут єдності". Це нова дорога Стрий-Ізварине, що об`єднає схід і захід України найдовшою трасою, майже 1400 кілометрів. Відкрити її планують до Дня незалежності.



1592Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: