Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/05/dbati-pro-zberezhennja-dovkillja-vlasnogo-zhitla-i-maina-vid-pozhezh-zaklikali-gromadjan-rjatuvalniki-kirovogradschini-foto-.htm
новини, 5 серпня 2021

Дбати про збереження довкілля, власного житла і майна від пожеж закликали громадян рятувальники Кіровоградщини (ФОТО)


З метою інформування широкого кола громадян щодо правил безпеки життєдіяльності, рятувальники постійно проводять профілактичні заходи, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Так, 4 серпня в смт Компаніївці місцеві жителі спілкувались із рятувальниками про життєво важливі речі.


Головне, що закликали пам’ятати фахівці Служби порятунку громадян – повсякчас необхідно бути відповідальним за безпеку життя, майна, навколишнього середовища. Враховуючи статистику та причини пожеж, основним фактором нещасть у побуті чи під час відпочинку є людська необережність та ігнорування правил безпеки. Тому рятувальники постійно повторюють перед широким загалом людей прості істини: необхідно контролювати стан побутових електричних систем і приладів, слід завжди їх вимикати із розеток перед виходом з дому, постійно перевіряти вентиляційні системи, газові установки, слідкувати за дітьми, не курити в ліжку. Крім того, уникати дій з вогнем на відкритих територіях у пожежнонебезпечний період: не палити сміття, пожнивні залишки, бур’яни, берегти ліс від пожеж, не кидати недопалки на суху траву тощо. 


Поряд з тим рятувальники нагадали правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.


Підсилює дію усних бесід наочність, яку рятувальники роздають громадянам у вигляді застережних листівок.


                  



479Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: